SINT OP HET KASTEEL!Terug naar het overzicht

Kasteel Heeswijk is ieder jaar weer een van de favoriete logeeradressen van Sinterklaas!
Wie komt er alle jaren?
Kasteel Heeswijk is ieder jaar weer een van de favoriete logeeradressen van Sinterklaas. Het kan dan ook niet anders dan dat hij met zijn Pieten langs Kasteel Heeswijk komt. Sterker nog, ze verblijven dit jaar de volledige drie weken op het kasteel.

Maar hoe?
Dat was een logische eerste vraag, want gezondheid en veiligheid staan uiteraard voorop. De huidige maatregelen vragen om creativiteit en deden ons ook denken aan vroegere tijden. Toen Sinterklaas wel in het land was, maar nog niet bij hockey, zwemmen, het werk van papa, het werk van mama, twee optochten en bij oma was. De tijd van ‘je hoort hem wel, maar je ziet hem niet…’

Audiotour
Met de hulp van Senior – een gepensioneerd Piet met vele tientallen jaren ervaring – en door gebruik te maken van moderne technieken is Kasteel Heeswijk alsnog omgetoverd tot Sint op het Kasteel. Met Sinterklaasmagie om iedere hoek en achter elke deur. Hij heeft er zelfs voor gezorgd dat er een digitale en persoonlijke rondleiding klaarstaat voor ieder gezin dat het kasteel bezoekt. Dat gebeurt via een audiotour die je vooraf kunt downloaden of te gebruiken is via het gratis WiFi netwerk van Kasteel Heeswijk.

Museumbezoek met Sinterklaasbeleving
Sint op het Kasteel is een museumbezoek met een Sinterklaasbeleving. Kleurrijk, vrolijk, magisch en verhalend. Ook al zie je de Pieten en Sinterklaas niet, als je goed luistert dan hoor je ze af en toe op de zolder rommelen of op het dak oefenen.

Bezoeken?
Er is ruimte voor maximaal 20 bezoekers per half uur en in het hele kasteel is ruimte om voldoende afstand tot andere huishoudens te bewaren. De vooraf bepaalde route staat duidelijk aangegeven en neemt je mee van de pepernotenkeuken en de schoenenpoetskamer tot aan de slaapkamer van Sinterklaas.

Sint op het kasteel is te bezoeken van 16 november t/m 5 december van 10.00 – 17.00 uur (26 en 3 december zelfs tot 20.00 uur! neem wel even een zaklampje mee voor tijdens je wandeling naar het kasteel!). Bezoeksduur: ongeveer 1 uur.

Klik op de roze button en reserveer je plek!

Kasteel Heeswijk

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Make it a december to remember!

Make it a december to remember!

Wij houden van Kerstmis!

Ookal zijn er behoorlijk wat beperkingen door de coronacrises. Toch hebben we een heleboel leuke tips weten te verzamelen!

Check de tips!