Herfstfestival in Boxtel!Terug naar het overzicht

Vervelen hoeft niet tijdens de herfstvakantie, want in de bieb van Boxtel is er elke dag iets te doen!
Workshops
Tijdens deze week kun je meedoen aan allerlei leuke workshops. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar tijdens de DJ workshop op 20 oktober de basic skills van het dj’en leren. Op diezelfde donderdag is er in de avond een speciale workshop voor (groot)ouders. Tijdens de workshop Voorlezen leer je de fijne kneepjes van het vak.

Een dag later kun je aan de slag met waanzinnig leuke experimenten van MadScience tijdens de Workshop Statische Elektriciteit. En op vrijdag 23 oktober geeft Milja Praagman schrijftips om je deelname aan de schrijfwedstrijd De bellen van Boxtel te verbeteren.

Lekker luisteren
Tijdens de Kennisbende met dierenverzorger Bram van Safaripark Beekse Bergen hoor je wat hij allemaal doet en kun je hem het hemd van het lijf vragen over alle bijzondere dieren die in de Beekse Bergen leven zoals stokstaartjes, nijlpaarden, cheeta’s en tijgers.

Voor de jongste lezertjes wordt er on de herfstvakantie extra voorgelezen tijdens de Voorleesspecial Schildpad zoekt een huis: een mooi muzikaal verhaal over een schildpad die zijn huis kwijt is. En op  vrijdagochtend 23 oktober is het weer ‘gewoon’ Verhaaltjestijd voor peuters.

Robotmania
Zaterdag 24 oktober staat helemaal in het teken van robots. Je gaat aan de slag met technologie die ook in moderne robots wordt gebruikt. Zo kun je je eigen Robot bouwen, die echt kan bewegen. Verder kun je met de micro:bit, een minicomputertje met ledjes en knoppen, een huisdier programmeren. En tijdens de workshop Arduino-lights, ga je een ledstrip, luidspreker en een schakelaar solderen en je leert de Arduino, een microcontroller, te programmeren.

Tot slot kun je de hele week meedoen aan de Podcast zoektocht De parel en het meisje en verrassingstasjes lenen met superleuke boeken en goodies

Bibliotheek Boxtel

Burgakker 4
5281 CH Boxtel
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfst herfst wat ben je mooi!

Herfst herfst wat ben je mooi!

De herfst betekend voor ons GENIETEN! Lekker eropuit in de natuur en daarna van al je herfstschatten mooie knutsels maken met een kop warme chocolademelk!

Check onze blogpagina voor heel veel inspiratie!