• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Zomer bij Slot Loevestein!Terug naar het overzicht

Kom ook je zomervakantie vieren bij Slot Loevestein met verschillende activiteiten!
Kom deze zomer naar Slot Loevestein en ontdek de tijd van de ridders en jonkvrouwen! Heel de zomervakantie staat in het teken van de middeleeuwen. En dat begint al als je door de toegangspoort loopt: je waant je meteen in een andere tijd als je de vesting binnenstapt en het straatje met soldatenhuisjes inloopt.

Ridder- en jonkvrouwspelen
Wil jij een echte ridder of jonkvrouw worden? Ga de uitdaging aan en trotseer de Loevesteinse Ridder- en jonkvrouwspelen! Kom verkleed als dappere ridder, stoere jonkvrouw, of gewoon als jezelf en beleef het ridderparcours. In de weekenden zijn er hele toffe éxtra activiteiten. Zoals de Ridderschool, Middeleeuws kampement op het toernooiveld, Kasteelschutters en de Meyden van Loevestein en nog veel meer!

Creatief knutselen en Oudhollandse spellen
Even bijkomen van je avonturen doe je in ons Tuighuis. Ontwerp je eigen wapenschild, knutsel een vriendschapsbandje of maak een mooie kleurplaat van ons kasteel. Wie kan er het beste hoepelrollen, steltlopen of stokpaard rijden? Daag je (groot)ouders uit voor een oudhollands spelletje!
 
Bellenblaasfestijn
Een feest vol bellen en bubbels op Loevestein. Kom genieten van demonstraties én ga zelf aan de slag!

Tentoonstelling Tegenpolen
Door de hele tentoonstelling zijn grote oranje stippen te vinden, dit is de kinderlijn. Hier ontdek je op een leuke, actieve en laagdrempelige manier meer over tegenpolen en verbinding! Deze kinderlijn is geschikt voor kinderen van +- 6 tot 12 jaar.

Speurtocht: Help Hugo zoeken
Hugo de Groot heeft jouw hulp nodig, hij is iets belangrijks kwijt geraakt. Tijdens een leuke tocht door het kasteel en de vesting maak je kennis met de drie bewoners van Loevestein: ridder Dirc, gevangene Hugo en soldaat Thomas.

En er is nog zo veel meer!
Ga op ontdekking in de vesting en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen en zet de vesting onder water met het waterspel. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours

Wil je meer weten hoe jij de zomervakantie kunt vieren bij Slot Loevestein? Klik dan op de roze button voor meer informatie!

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Joeh, het is zomervakantie! Ontdek de leukste uitjes voor deze fijne vrije weken in en om Den Bosch :)

Naar de familie-uitjes!