Weet wat je moet doen... Iedereen EHBO!

30 augustus 2015
Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen! Hoe fijn is het dan als jij weet wat je moet doen om jouw kind te helpen in geval van nood!

Ik heb net een bakje aardbeien voor mijn kinderen en ons buurjongetje neergezet. Ze spelen en hebben de grootste lol, ik hoor ze schaterlachen. Plotseling is het stil en kijkt het buurjongetje met grote ogen naar mijn dochter. Ik zie waar hij van schrikt; ze staat met open mond en angstige ogen naar me te kijken. Ik ren naar haar toe en sla een aantal keer flink met vlakke hand tussen haar schouderbladen, totdat de grote aardbei, die waarschijnlijk tijdens de lachbui in haar keel schoot, op de grond valt.

Terwijl we allemaal een beetje onder de indruk bijkomen van de schrik bedenk ik hoe ontzettend blij ik ben dat ik ooit een EHBO cursus heb gevolgd. Hierdoor bleef ik kalm en deed ik wat me te doen stond.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen! Hoe fijn is het dan als jij weet wat je moet doen om jouw kind te helpen in geval van nood!

De cursus EHBO bij baby's en kinderen van Iedereen EHBO bereidt je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om huis. Denk aan splinters, tekenbeten, wondjes, voorwerpen in oor en neus en kneuzingen. Daarnaast geeft het je zelfvertrouwen om ook met ernstiger situaties om te kunnen gaan. Ook tijdens het feestje van je kinderen is het fijn om te weten wat je moet doen als één van de kindjes wat krijgt!

Het theoretische gedeelte van de cursus doe je thuis online op je pc of Ipad, in je eigen tijd en tempo. De theorie wordt ondersteund door filmpjes, opdrachten en een eindtoets.

Om de cursus volledig af te ronden volg je daarna een praktijkbijeenkomst van 4 uur waar een ervaren instructeur de belangrijkste levensreddende handelingen bespreekt en oefent.

De cursus is gecertificeerd door het Nederlandse Rode Kruis. Je ontvangt na afronding dan ook een certificaat dat twee jaar geldig is.

Enkele reacties van mensen die de cursus eerder hebben gevolgd;
- 'Ik vond het fijn dat ik het theorie gedeelte thuis kon doen en dat het verhaal werd ondersteund door beelden.
- 'Prettig dat het systeem onthoudt waar je bent gebleven zodat je na een pauze direct verder kunt gaan'.
- 'De theorie is uitgebreid, veel onderwerpen kwamen ruim aan bod'.
- ' Het praktijkgedeelte was leuk en waardevol. De ervaren docent liet ons de geleerde stof door rollenspellen in praktijk brengen. Hij had veel praktijkvoorbeelden en tips, dit was een goede aanvulling op de stof'.

Geef je vandaag nog op!

De eerstvolgende cursussen bij Bloom in Den Haag vinden plaats op 25 augustus, 3, 14, 30 september en 9 oktober.

Tip; Fijn om samen met iemand te doen; een vriendin, je partner of wellicht iemand die vaak op je kinderen past?