Een proefles Nootjebal, voor kleine voetballers in de dop.

3 december 2018
Paulines jongste zoon van 3 is dol op spelen met de bal. Een kleine voetballer in de dop? Ze deden mee aan een proefles Nootjebal; voetbal voor de kleinsten.
Vanaf maart 2019 nieuw in Nootdorp voor peuters en kleuters.
Nootjebal proefles, voetballes vanaf 2
Voetballes vanaf 2 jaar!
Mijn kleinste zoon speelt net als zijn grote broer graag met een bal. Bij de meeste voetbalverenigingen kunnen kinderen pas terecht vanaf 5 jaar. In Nootdorp komt daar verandering in. Vanaf volgend jaar maart kunnen peuters en kleuters (van 2 t/m 5 jaar) deelnemen aan Nootjebal. Tijdens de lessen ontdekken de kinderen samen met een van de ouders spelenderwijs de eerste voetbalkunsten.


Pietenvoetbal
Tijdens de proefles Nootjebal spatte het plezier ervan af bij de trainers Gladys en Kirsten. En dat werkte aanstekelijk! De spelletjes stonden in het teken van Sinterklaas, van schieten op een goal als een pietje, rennen met een cadeautje door de zaal en scoren en juichen als een echte voetbalpiet. Tenslotte nog een potje hooghouden met een ballon, en op het einde kregen de voetballertjes één-voor-één een echt Pietendiploma en iets lekkers.


De leukste driekwartier van de zaterdag
Een voetballes duurt 45 minuten en wordt verzorgd door de trainers Gladys Simonis en Kirsten Kok. De groepjes zijn klein, er kunnen maximaal 12 kinderen per les deelnemen. Ouders hebben een actieve rol in de lessen. Een les bestaat spelletjes om de coördinatie, behendigheid en balans te oefenen. Plezier en bewegen staat voorop. Tijdens de proefles werden er vele ‘high-fives’ gegeven en was het enthousiasme van de juffen Gladys en Kirsten duidelijk merkbaar!


Tijden en locatie
De lessen vinden plaats op zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Een les duurt 45 minuten en kost €9,00 euro. De eenmalige inschrijfkosten zijn €35,00 euro. Voor dat geld krijgen de voetballertjes een Nootjebal tenue, bestaande uit een t-shirt en broekje.

Aanmelden
Inschrijven kan per blok via de website van Nootjebal. Het seizoen 2019 loopt van maart t/m juli, en bestaat uit twee blokken van 9 lessen. Er is per blok plek voor 48 kinderen en VOL = VOL! Bij een teveel aan inschrijvingen wordt er gewerkt met een wachtlijst.  

Nootjebal in een notendop
- De lessen vinden plaats in de Sporthal van s.v. RKDEO in Nootdorp
- Kledingtip: zaalschoenen met een lichte zool
- Ook voor een sportief kinderfeestje kun je bij Nootjebal terecht!
- Het seizoen loopt van maart 2019 t/m juli.

Voor praktische informatie over Nootjebal kijk je hier.

Er zijn in meer plaatsen soortgelijke initiatieven: In Den Haag kunnen de allerkleinsten terecht voor een potje Voetjebal


Over Pauline - gastblogger op Kidsproof Den Haag-

Ik ben Pauline, 36 jaar, gek op mijn gezin. Met mijn twee jongens van 3 en 8 is het nooit saai. We houden ervan om lekker bezig te zijn, buiten in het bos of op het strand. Maar ook knutselen aan de eettafel of met z’n allen een beetje rommelen in de keuken doen we graag. Ik woon met mijn vriend, onze kinderen en poes ‘Mau’ in Den Haag. Ik werk als communicatieadviseur bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Voor Kidsproof schrijf ik over leuke dingen die we doen en komt mijn dagelijks werk ook weleens voorbij waarin ik projecten doe over water, educatie en kinderen.

"Over precies een half jaar gaat mijn jongste zoon naar school. Ik zeg al een hele poos dat hij daar ont-zet-tend aan toe is. Sinds vandaag roep ik dat minder hard. Want het gaat nu toch wel vlug. De komende tijd sta ik wat meer stil bij de leuke dingen die we doen. Het afgelopen half jaar hebben we weinig kunnen ondernemen als gezin omdat ik een dubbele hernia had. Nu gaat het goed en zijn we die ‘verloren tijd’ aan het inhalen. Zo zijn we vaak te vinden bij kinderboerderij Leidschenveen. Ook gaan we graag naar het strand of naar het bos, bijvoorbeeld Meyendel. En die leuke dingen deel ik via Kidsproof Den Haag."