Lentekriebels Kindertheater Festival

12 februari 2018
Leuke voorstellingen én lente-activiteiten tijdens het Lentekriebelsfestival in de voorjaarsvakantie in Den Haag!
Tijdens het Lentekriebels kindertheater- festival in de voorjaarsvakantie zijn er de hele week leuke, grappige en ontroerende familievoorstellingen in Theater aan het Spui, Korzo theater en in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Naast de voorstellingen die je hieronder vindt, zijn er de hele dag ook leuke activiteiten!

Volop lente-activiteiten in het bruisende festivalhart!
Theater a/h Spui is het festivalhart. De hele dag kunnen kinderen (en hun ouders) mee doen aan allerlei activiteiten. Ontwaak uit je winterslaap, volg de kriebelroute, spot vogels in de foyer, bouw een stukje lente en maak je eigen Kriebel. Doe mee aan ochtendgymnastiek, smul van een pannenkoek... Knutselen, schrijven, bouwen of toneelspelen, er is de hele dag iets te doen en te zien. Laat de lente maar beginnen!

Het festivalhart is geopend op maandag van 13:00 – 17:00 en van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00. Toegang is gratis.

De voorstellingen op een rij:

Duimelot (> 1 jaar)
Duimelot slaapt het liefst de hele dag. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker... Kom je ook muziek maken, zingen, dansen en lekker chillen op haar slaapfeestje?
-> 25 februari in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg

De avonturen van Luc (6+)
De grappige en slimme Luc gaat op avontuur. Onderweg ontmoet hij o.a. Bouki de Hyena en Anansi de Spin. Deze vrolijke voorstelling, gedanst door 2 dansers uit Senegal, brengt Afrikaanse sprookjes tot leven. Bijzonder!
-> 25 februari in Korzo theater

Sneue gevallen (6+)
Een absurde, ontroerende komedie over de gevoelige Bram, vol bibberende knieën & trillende onderlipjes. Een ode aan de gevoelige mens. Mooi!
-> Op 26 en 27 februari in Theater aan het Spui



Trui (4+)
Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bangeschijterd van maakt...
-> 27 februari in het Paradijs van de Schouwburg

Roest (6+)
Gelukkig is niet iedereen normaal. Duik mee in een surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten en melancholische liedjes. Een voorstelling om je te inspireren eens lekker niet normaal te zijn!
-> 28 februari in Korzo

De vervelende bus (4+)
Wat tof! Deze voorstelling speelt in een échte stadsbus op het pleintje voor Theater aan het Spui. Stap in De vervelende bus en ontdek waarom de ene minuut langer duurt dan de andere. Een ode aan de verveling!
-> 28 februari in Theater a/h Spui


Een dag uit het leven van een knisperend plastic zakje (4+)
Freek Vonk meets Hans Klok in een bombastische natuurtrip over plastic, hondenkeutels en een groot, groen kijkgat...
-> 1 maart in Theater a/h Spui!

Noumi - zusje Zeven (5+)
Voor de eigenzinnige Mootje is thuis letterlijk en figuurlijk geen plek. Op een dag is Mootje het zat... Een muzikale zoektocht naar je eigen plek op de wereld!
-> 2 maart in Theater a/h Spui

Vlieger zonder koord (6+)
Hoe rapen we onszelf op wanneer alles waar we van houden, verloren is gegaan? Vlieger zonder koord vertelt het verhaal van een familie die op de vlucht is omdat het thuis niet meer veilig is.
-> 2 maart in Korzo theater



Held op Sokken (5+)
Held op sokken is een ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder, gebaseerd op het boek van Bette Westera. Let op: niet geschikt voor kinderen met baarden en ouders zonder fantasie!
-> 3 maart in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg

Moes (2+)
Op de vloer een appelboom en 3 kastjes, met daarin levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes. Waarschuwing: na het zien van Moes kan het zijn dat je keukengerei thuis tot leven komt…
-> 4 maart in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg


Heel veel plezier!