Residentie Orkest seizoen 2019-2020

19 september 2019
Het Residentie Orkest zorgt voor een muzikaal jaar voor kinderen, in het theater én op school. Bekijk het jaarprogramma en verwen je oren!
Residentie Orkest
Het nieuwste seizoen van het Residentie Orkest staat vol met mooie, sensationele concerten en workshops voor kinderen. Een feest voor de oren en ook voor het oog! Want hoe gaaf is het om zo'n voltallig orkest bij elkaar te zien zitten met al die prachtige en gave instrumenten? Laat je meeslepen door de sprookjesachtige symfonieën in mooie theaterzalen of doe zelf mee met je eigen instrument!

Het programma van het Residentie Orkest 2019-2020:

Lazy Sunday's met workshop | 27 okt - 24 nov - 8 maart
Op drie zondagen kunnen volwassenen genieten en heerlijk wakker worden van de betoverende symfonieën van Beethovens Eroica, Schubert 9 en Fauré's Requiem. Een oppas hoef je niet te regelen, want tijdens het concert zijn er toffe muzikale workshops voor kinderen. Ga dus vooral met het hele gezin naar het Zuiderstrandtheater op de zondagochtend voor een goed begin van de dag! Je hebt dan nog een hele middag voor bijv. een gezellige strandwandeling. Lekker uitwaaien met de muziek nog in je hoofd.Peuterconcert | 16 november
Denk jij ook dat de concerten van het Residentie Orkest meer geschikt zijn voor wat oudere kinderen? Zeker niet het geval dus, ze kunnen niet vroeg genoeg beginnen met klassieke muziek! Speciaal voor de dreumesen en peuters heeft het orkest de leukste en vrolijkste muziekstukken gecomponeerd. Stil zitten hoeft niet, want de kleine ukken kunnen gezellig met z’n allen meedoen en meezingen. En na afloop mogen ze de instrumenten uitproberen!
Het Peuterconcert begint om 13.00 uur bij De Nieuwe Regentes.Frankenstein | 17 november
Een spannende, monsterlijke en grappige muziektheatervoorstelling over (on)macht en (on)mogelijkheden, grenzen en geweten. Ben je verantwoordelijk voor je daden als je de gevolgen (nog) niet kan overzien?
Frankenstein wordt gespeeld bij De Nieuwe Regentes om 11:00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Durf jij het aan?

A Christmas Carol | 25 t/m 29 dec
Kerst zonder Scrooge kan bijna niet! Deze kerstvakantie kun je samen met de familie genieten van dit beroemde kerstverhaal in het Zuiderstrandtheater. Samen met de Dutch Don't Dance maakt het Residentie Orkest er een groot en avontuurlijk spektakel van!

Het Zwanenmeer | 23 februari
Het voltallige Residentie Orkest speelt de bekende, magische muziek van Tsjaikovski in het Zuiderstrandtheater. Twee acteurs, poppen en beeldanimatie brengen dit prachtige sprookje tot leven.
Het verhaal is wereldberoemd en heeft alles wat een klassiek sprookje maar nodig heeft: een boze tovenaar, een prins en een gedaantewisseling. De mooie Odette is door de tovenaar in een zwaan veranderd. ’s Nachts neemt ze haar ware gedaante aan en ziet de prins wie ze werkelijk is. Hoe loopt het verhaal af?
Te zien om 11:00 uur. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.Het sprookje van Peer Gynt | 25 april
Laat je meenemen door de prachtige muziek van het Residentie Orkest en een verteller bij het Zuiderstrandtheater. Ze vertellen je het verhaal van Peer Gynt. Peer is eigenwijs. Héél eigenwijs. Hij doet alles wat niet mag en beleeft de gekste avonturen. Hij kan het hardste weglopen van iedereen. Maar als je altijd je eigen gang gaat, is er dan nog wel iemand die hoopt dat je terugkomt en op je wacht?
Gechikt voor kinderen vanaf 4 jaar en het start om 11.00 uur.


Stadsorkest | elke woensdag
Het Stadsconcert is voor alle kinderen uit het basisonderwijs die gek zijn op muziek en samen optreden! Wekelijks kun je meedoen aan de repetities in Theater de Vaillant met het supertoffe Residents Stadsorkest. Samen treed je dan regelmatig op voor kleine en ook grotere zalen!
Word je hier nou helemaal happy van? Schrijf je dan in en kom naar de eerstvolgende repetitie. Neem je eigen instrument mee! De lessenaar staat voor je klaar.
De repetities zijn op woensdag van 13.30 tot 15.00 uur. Je mag ‘inlopen’ vanaf 13.00 uur. Voor Residents leerlingen gratis, anders €55 voor ene heel jaar. Ooievaarspas is geldig.Educatieprogramma voor het basisonderwijs
Muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag is meedoen, ervaren, zelf muziek maken, tussen en mét de musici van het orkest!
Het Educatieprogramma bestaat uit workshops, schoolvoorstellingen en de lange leerlijnen.
Een musicus in de klas, hoe cool is dat?! De professioneel getrainde musici verzorgen een complete interactieve les op elk niveau en voor elke leeftijd, ze nemen zelfs de instrumenten mee. Eenvoudig af te spreken en het hele jaar inzetbaar.
Helemaal bijzonder is een bezoek aan het orkest tijdens een repetitie: Go RO. Uit de vertrouwde omgeving in de wereld van de muziek worden gezogen. Een langer of korter bezoek, maar altijd met een muzikale activiteit.

Fijn muzikaal jaar!

Tip: ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Bekijk dan eens onze top 10 pannenkoekenrestaurants in regio Den Haag en Leiden! Altijd lekker na zo'n muzikaal uitje!