Wat is open?

18 mei 2020
Wat is open en toegankelijk voor kinderen? Tijdens deze corona tijd kan er op dit moment al best veel!
We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn. We houden deze informatie zo goed mogelijk bij. TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina voordat je ernaar toe gaat!

Spelen, klimmen & surfen
Veel natuurspeeltuinen in en om Den Haag zijn open. Natuurlijk houd je wel 1,5 meter afstand! Zo is er natuurspeeltuin Voorschoten. Of speelplaats Zuiderpret. Superleuk is ook Westerpret in Zoetermeer! Ook kun je weer klimmen bij het Klimeiland bij Vlietland. Wel even reserveren van tevoren. In recreatiegebied Vlietland kun je ook een bootje huren. En het strand is altijd fijn! Wat weer kan is lekker surfen bij één van de vele surfscholen. Doe bijvoorbeeld mee met de Kids Beach Days bij Downunder Beach! De binnenspeeltuinen gaan langzamerhand ook open. 

Attracties
Eén van de leukste dagjes uit in Den Haag, Madurodam, is sinds 18 mei weer open. Let op: wel online reserveren! Leuk is dat op doordeweekse dagen kids t/m 6 jaar gratis zijn én een ijsje krijgen! Ook attractiepark Duinrell heeft de deuren weer geopend, ook van het Tikibad! Vanaf 1 juni kun je weer genieten van alle zeedieren bij Sea Life Scheveningen.Restaurants/lunch plekjes.
De meeste eet- en drinkgelegenheden mogen per 1 juni weer open met inachtneming van coronamaatregelen. Ook de terrassen moegen dan weer open. Er is nog steeds afhaal- en bezorgservice. Bijvoorbeeld bij het Frites Atelier! Ook leuk: Yoghurt Barn deelde 3 superrecepten met ons voor thuis!

Tip: vanaf woensdagmiddag 3 juni kan er weer ZELF GEPLUKT worden bij FRAMBLIJ! Er zijn frambozen, aardbeienen en kersen om te plukken. 

Winkelen!
De meeste winkels zijn niet dicht geweest. Altijd leuk is een fijne boekwinkel! De jeugdboekhandel Alice in Wonderland staat bomvol kinderboeken. Ook de Haagse bibliotheken gaan weer open! De Centrale bibliotheek en wijkbibliotheken zijn open. Ondertussen een ijsje halen is altijd fijn. Veel ijswinkels zijn nu, met aangepaste regels, open zodat je jouw favoriete ijsje toch kunt kopen! Wat is jouw lekkerste ijsje? Softijs, schepijs, room ijs, zelf gemaakt ijs of toch waterijs? Ook open is de winkel van Avonturia de Vogelkelder! Let op: de activiteiten dus niet. Wat wel kan is een aantal van die activiteiten naar huis halen!
 
Museum open
Op 1 juni gaan veel musea in en om Den Haag weer open maar mogen er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk komen. Van te voren reserveren dus!  
Mauritshuis gaat open op 1 juni
Haags Historisch Museum: vanaf 1 juni open
Prinsenhof Delft: open op 1 juni
Escher in het Paleis: 1 juni
Kunstmuseum: 1 juni
Science Centre Delft: open vanaf 6 juni
Kinderboekenmuseum: 1 juli

Tip: Veel musea bieden nu nog leuke kinderactiviteiten online aan. Neem een kijkje in onze Eropuit, die is namelijk omgetoverd tot THUIS categorie en daar zijn al deze leuke activiteiten genoemd. Ze zijn te herkennen aan het groen vlaggetje Thuis. Ontdek bijvoorbeeld met Maurits Muis het Mauritshuis in Mauritshuis@ Home of de familie-activiteiten van Prinsenhof Delft.Kinderfeestjes / Buitenfeestjes!
Bij Bootcamp4Kids kun je een tof buitenfeestje geven. Ook leuk is een VR bril thuis laten bezorgen! Houd je van lekkers? Dan is een kinderkookfeestje bij De Haagse Kookschool een topper! In onze categorie Kinderfeestjes vind je alle feestjes op een rij.
 
Zwembad
De zwembaden gaan langzaamaan ook weer open in en om Den Haag. Veelal eerst alleen voor baantjes zwemmen. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Film en theater
De theaters en bioscopen openen ook langzaam voor (beperkt) publiek. Zo gaat Koomans Poppentheater vanaf 3 juni weer van start en hebben ze in juni en juli een aangepast programma. En Theater en Filmhuis Dakota start vanaf 2 juni het programma ook weer op! Wat ook kan is thuis genieten van voorstellingen en films. Bijvoorbeeld van de prachtige films van Omniversum bij Pathé Thuis!

Workshops en meer
Dé kinderkookschool van Den Haag heeft haar deuren weer geopend. Meld je aan voor een kookcurus, workshop of misschien vier jij je verjaardagsfeestje hier wel. Ook leuk is de Kidsclub van Make Over Events. Iedere woensdag van 10.00 tot 18.00 uur; heb jij even de handen vrij!

Stadsboerderijen
De gemeente Den Haag treft maatregelen om de Haagse stadsboederijen op 2 juni weer open te laten gaan. Wij kunnen niet wachten om weer beestjes te gaan kijken! 
Stadsboerderij Buytendelft is weer open. De plek om te ontspannen en genieten met elkaar, lekker buiten in het groen.

Op kamp!
Kunnen we weer op kamp deze zomer? Jazeker! De Surfkampen in Scheveningen gaan weer van start, maar ook bijvoorbeeld Codekamp van Lyceo waar je leert programmeren en je eigen games leert maken. Je vind alle kampen in ons overzicht Op Kamp, met een vlaggetje "weer open" als we te horen hebben gekregen dat ze doorgaan!

Handig
In onze Eropuit categorie kan je heel makkelijk aan de vlaggetjes "Weer open" zien of iets al open is!

Foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen, mail ons dan, dat waarderen we enorm! Mailen kan via denhaag@kidsproof.nl.