28 Winterse uitjes in Zuid-Holland met kinderen

25 november 2021
Winter in Zuid-Holland! Geniet met je gezin van sneeuw- en ijspret, sfeervolle lichtjes, leuke wandelingen met chocolademelk... Hier vind je 28 superleuke Kidsproof-tips in Zuid-Holland waar wij het winterwarm van krijgen. Veel plezier!

Hoera, het is winter

Happy Kids weken
Deze kerstvakantie organiseert De Uithof in Den Haag weer de Happy Kids weken! Iedere ochtend maak je op een speelse manier kennis met schaatsen of skiën/snowboarden. Met een feestelijke afsluiting én een diploma. Superleuk!



Schaatsen bij SilverDome!
Lekker schaatsen doe je op indoorschaatsbaan SilverDome! Naast schaatsles en schaatsfeestjes is hier iedere woensdagmiddag de Kidsmiddag. Lekker swingen op de schaats en na afloop wat lekkers. Kom je ook?



Winterweken in Madurodam
Een heerlijk winters dagje uit beleef je tijdens de Winterweken in Madurodam! Van 18 december t/m 9 januari is het sfeervol verlicht met duizenden lampjes. Er zijn vuurtjes, marshmallows, een winterspeurtocht en nog veel meer!




Winterse pret

Plaswijckpark verandert vanaf 1 december in Winterwijck! Het attractiepark wordt helemaal in winterse sferen omgetoverd, compleet met gezellige schaatsbaan met echt ijs. Geen schaatsen? Die zijn gratis te leen!



8 x Frisse neus
De kids even lekker laten uitrazen in het bos? Bij deze 8 leuke wandelingen in de omgeving Rotterdam kunnen ze heerlijk struinen, takken verzamelen, speuren naar sporen of een kabouterpad volgen!



Westduinpark
Tussen Scheveningen en Kijkduin ligt het prachtige Westduinpark. Met speeltuinen, Jutterskeet, egelopvang, leuke paadjes, strand én Schotse Hooglanders!



5 x Chocowalks
Kabouterpad, speelbos... in de buurt van Leiden zijn zo veel leuke bos- en duinwandelingen! Daarna opwarmen met een heerlijke kop warme choco... leuk uitje!



Uren binnenpret


Grootste airpark van Nederland
 
Indoor airpark Bounce Valley in Rotterdam is supertof voor jong en oud! Duik in de ninja-run, spring in de wipe-out, bedwing de klimmuur… Ruim 1500 m2 springplezier, met obstakels, glijbanen én spannende games.



Leef je uit!
Jumpin' Noordwijk is een groot indoor trampolinepark vol uitdaging: een maincourt met obstakels, freerun parcours, interactive jump, ninja parcours en playzone voor de kleintjes. Ook zijn er 2 Formule 1 racesimulatoren met VR-bril!



Klimmen en klauteren
Bij Boulderhal Kunststof in Leiden kun je supertof boulderen! Zonder touwen en gordels klim je allerlei routes, er is hier ook een speciale kinderroute! Echt een leuk actief uitje voor kinderen vanaf 8 jaar. En doe zelf vooral ook mee!



Lekker de beest uithangen!
Kids van 1-12 jaar leven zich helemaal uit in speelparadijs KidsZoo! Slinger door de jungle, glijd van de bandenglijbaan, spring op de trampo’s en scoor punten op de interactieve klimmuur. Met speciale peuterzone en nog veel meer!



Zien, doen en beleven

Nieuw in het Youseum!
In de Mall of the Netherlands vind je dé droom van alle TikTok fans: Youseum! In de 30 installaties maak je de tofste foto's en filmpjes van jezelf. Nieuw is de heerlijk zachte ruimte met giga-knuffels, een galaxy en de Rubiks experience!



Magische miniwereld

Een sfeervol kerstdorp, treinen door Hollandse landschappen, Rotterdam en de havens in het klein en duizenden fonkelende lampjes als de nacht valt. Ontdek de magische miniwereld vol grappige details van Miniworld Rotterdam.



Heerlijke plek
Topadres voor een relaxte middag: De Vreemde Vogel in Vlaardingen! Strijk neer in het Tuincafé, rooster marshmallows bij ’t kampvuur, doe een potje curling en duik in de gave escaperoom. Langer blijven? Boek een unieke ‘buitenkamer’! 



De verhalen liggen op straat!
In het Museumkwartier in Den Haag liggen de verhalen letterlijk op straat met de nieuwe Augmented Reality route. Scan de QR-stoeptegels en sta oog in oog met Mozart, Prins Willem V of wuif vanuit de glazen koets. Echt heel tof!



December Lichtjestour
Verwonder je over de talloze lichtjes en bekijk de grootste schepen en kranen van héél dichtbij tijdens een sprankelende vaartocht in het donker langs de modernste Rotterdamse havens op de Maasvlakte bij FutureLand.



Meesterlijk mooi
Oude Hollandse meesters bewerkt door nieuwe Hollandse meesters! Dompel je onder in Van Goghs kleurenpalet, beleef Victory Boogie Woogie als dansvloer, zwem tussen de vissen en meer bij Remastered Rotterdam.



Bezoek een Kidsproof museum!


Als een marinier
Een stoer dagje uit beleef je in het Mariniersmuseum! Ga als marinier op missie, bedwing de hindernisbaan, schiet vanaf een marineschip en méér. Is 1 dag niet genoeg? Blijf slapen in de Marinierskamer in Stayokay Kubuswoningen.



Kunst voor kleintjes
Nieuwsgierige peuters en kleuters duiken in de interactieve tentoonstelling ZELF! (2-6 jaar) van Villa Zebra. Voer de hongerige rommelmonsters met gevonden troep en help de dokters in het Villa Zebra Ziekenhuis. Heel tof kunstuitje! 



Ontdek het Museumkwartier
Wat leuk! Vanaf 1 december kun je iedere woensdagmiddag met je gezin Kunstsnacken in het Museumkwartier in Den Haag. Met een host bezoek je 3 locaties: een theater, museum en/of galerie. Laat jij je ook verrassen?



Kunst bouwen
Ga in de tentoonstelling Glashard van het Stedelijk Museum Schiedam vooral zelf aan de slag! Speel het spannende dobbelspel, bouw mee aan sculpturen, volg een creatieve workshop of maak samen een mooi kunstwerk.



Cool & creatief
Een te gek event voor creatieve kids is See you later, illustrator in de Kunsthal op woensdag 29 december! Een dichter vertelt en een illustrator tekent, terwijl de kids verzinnen en meetekenen. Samen maken ze een uniek beeldverhaal. Aanmelden kan nu al!



Aan de slag in Museum De Lakenhal
In de kerstvakantie is er van alles te doen in Museum De Lakenhal in Leiden! Ga in het Open Atelier creatief aan de slag en schep je eigen papier. Ontdek het museum met het Familiespoor en er is een tof Kindercollege!


In de spotlights


Ontdek theater
Het Maaspodium in Rotterdam heeft in de kerstvakantie een bomvol programma! 2 weken lang theater en dans voor de hele familie. Spannend, grappig, hartverwarmend, soms een beetje zielig… er is van alles wat voor iedere leeftijd.



Kids maken theater
Kids (7-12 jaar) duiken in de kerstvakantie bij het nieuwe Jeugdtheaterhuis Gouda in de wereld van de verbeelding. Pak het podium in het minitheater, maak je eigen video of toneelstuk, doe een toffe workshop en plof neer in de Minibios! Check de data en doe mee!



Doe eens een dagje...


Gezellig dagje Delft

Leuke koffietentjes met hebbedingetjes, Delfts Blauw, Willem van Oranje, waterspeeltuin, boerderij, techniek... Delft heeft het allemaal! We hebben de leukste tips voor een dagje (of weekendje) Delft mét kinderen voor je op een rij gezet!



Gouda is goud!
Gouda: stad van kaas en stroopwafels. Maar ook van de grootste LEGO® winkel van Zuid-Holland, het Dino Experience Park en de Gouda Cheese Experience. Lees onze leuke tips voor een dagje Gouda met de kids!



Veel warm winterplezier! 
Karin, Nathalie, Jantine & Tamara

Tip: in onze categorie Eropuit vind je nóg meer leuke tips om er met de kids op uit te gaan!