icon-closeLandelijk Kinderen voor Kinderen 1120
icon-closeLandelijk Kinderen voor Kinderen 1120

Het best bewaarde geluid 5+Terug naar het overzicht

zondag 4 oktober
Voorstelling vol muziek, achtervolgingen en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn! Met VR-experience
Deze opgeruimde familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange helden zie je op 4 oktober in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Vol live muziek en liedjes, achtervolgingen en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn. Kom je ook? Reserveer snel je kaartjes; klik door via de roze button.

De wereld zit vol geluiden. Je broertje dat smakt, je vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? En is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was. Ze verzamelen, sorteren en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is.

Als er op een dag een bewaker in hun potdichte laboratorium staat met woeste verhalen over de echte wereld, droomt Xantippe weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand zich zorgen maakt over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

VR Installatie
Bij de voorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld van MaxTak is de VR Experience - KLANKVANGER gemaakt. Een caleidoscopische trip in Virtual Reality. We gaan het veld in. Op pad door de fascinerende virtuele wereld om bijzondere geluiden te vangen. Je komt op plekken waar bijzondere geluiden te horen zijn en je kunt 360 graden om je heen kijken. Je vliegt langs windmolens, druppende kranen en zit in het midden van een knetterend vuur.

De VR Experience vindt plaats in een open iglo, een tent waarin plaats is voor 5 mensen. De iglo staat in de foyer of een andere geschikte plek in het theater. Iedereen krijgt daarmee de unieke gelegenheid om even in een hallucinerende wereld verblijven.

Koninklijke Schouwburg

Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Openingstijden 4 okt 2020
13:30 en 16:00
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Halloween tips voor thuis

Halloween tips voor thuis

Iekk, er ligt spin in het keukenkastje! Pas maar op, want met deze 21 Halloween-activiteiten voor kinderen komt er een spookachtig sfeertje in huis... Griezel je mee?

21 x Griezeltips!