De Koning Bakt een Huis 2+Terug naar het overzicht

zondag 28 november
Een peutervoorstelling over jezelf durven zijn. Met èèn poppenspeler en èèn muzikant.
De koning Bakt een Huis is een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema’s op een kleine schaal. Het speelt in het Paradijs op de zolder van de Koninklijke Schouwburg.

Blootpad is een verlegen dier en altijd thuis. Hij draait potten en vazen van klei die hij in zijn kelder onder zijn huisje opgraaft. Nooit komt hij buiten de deur.

zondag 28 nov 2021 10:00 en 11:30 uur in het Paradijs op de zolder van de Koninklijke Schouwburg.

Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Deze brief maakt Blootpad heel onrustig en uit paniek frommelt hij de brief op en gooit hem weg.

Ondertussen is het feest in volle gang, alle dieren zingen uit volle borst. Totdat Olifant ontdekt dat Blootpad er niet is. Hij is diep beledigd en dendert naar het huis van Blootpad: ”Waarom ben je niet op mijn feest?” Blootpad stottert: “Ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant, hij heeft medelijden met hem, pakt de klei en begint te kneden.

De koning bakt een huis is gebaseerd op het kinderboek “De Koning bakt een huis” van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.
Klik door voor tickets en meer informatie.

Koninklijke Schouwburg

Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Openingstijden zondag 28 nov 2021 10:00 en 11:30 Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

De spanning stijgt... nog even en het is pakjesavond! Vooral een hele gezellige tijd. Klik door naar de leukste Sinterklaasuitjes, surprise tips en nog meer!

Sinterklaas uitjes