Zelfpluk op de Olmenhorst!Terug naar het overzicht

zondag 30 oktober
Trek je laarsjes aan en kom heerlijk biologische appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst!
Hoera! De appels en peren op het prachtige Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek zijn rijp om geplukt te worden. Trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar! Een superleuk uitje met het hele gezin.

Naast het plukken van de heerlijk biologische appels en peren is er op de plukdagen nog veel meer te beleven. Een buitenspeeltuin, speurtocht door de boomgaard, bezoek de plukmarkt, je kunt op zaterdag & zondag een ponyritje maken, er zijn allerlei workshops en natuurlijk kan je bij De Olmenhorst terecht voor koffie, taart en lunch en andere lekkernijen. Alles biologisch!

Vergeet niet te reserveren.  Zonder reservering geen toegang!

Welke dagen kan je plukken?
De Zelfpluk 2022 is van 10 september t/m 30 oktober 2022.
Woensdag van 13:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur
Tijdens de herfstvakantie van 15 t/m 23 oktober (Noord) en 22 t/m 30 oktober (Midden): dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Hoe werkt het?
Vanaf de parkeerplaats is duidelijk gemaakt waar die dag geplukt kan worden en vind je de plukregels. In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom:-). Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Meer weten over de pluk, extra activiteiten en De Olmenhorst? Klik door via de roze button!

Landgoed De Olmenhorst

Lisserweg 481
2165 AS Lisserbroek
Openingstijden De Zelfpluk 2022 is van 10 september t/m 30 oktober.
Woensdag van 13:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur
Tijdens de herfstvakantie van 15 t/m 23 oktober (Noord) en 22 t/m 30 oktober (Midden): dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.
Poppentheater: €3,50 (kaartje bij de poppenkast, reserveren niet nodig)
Prijs De entree is gratis, parkeren in het weekend is € 3,- en biologische appels en peren kosten € 2,50 per kilo. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het leukste feestje

Het leukste feestje

Een jarige gehad of een bijna-jarige? Wij hebben de leukste kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet. Stoere-, meiden-, sportieve-, creatieve-, actieve- en nog veel meer feestjes!

Leuke kinderfeestjes