icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Mauritshuis met kinderen!Terug naar het overzicht

zondag 19 juli
Neem je kinderen gratis mee naar het Mauritshuis! Veel te ontdekken samen. Reserveer nu je ticket!
Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.
En... goed nieuws: kinderen zijn altijd gratis! Bezoek dit statige pand en bewonder Het meisje met de Parel, De stier van Potter en nog veel meer klassiekers.

Tip: t/m eind augustus geniet je van Paarden in het Mauaritshuis! De tentoonstelling van de beroemde Engelse schilder George Stubbs is namelijk verlengd én deze zomer nog te zien!

Familie Doe Pakket
Wil je samen met je familie het Mauritshuis bezoeken? Leen dan het Familie-doe-pakket bij de balie van het museum. Dat zit vol met leuke spelletjes en opdrachten waarmee je met de hele familie de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum kunt ontdekken. Doelgroep: vanaf 4 jaar.

De Gouden Tour
Zijn je kinderen al wat groter? Download dan Mauritshuis app en doe de Gouden Tour: een multimediatour vol prikkelende vragen en interessante filmpjes. Met deze gratis app kijk je heel anders naar de schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Doelgroep: vanaf 12 jaar.

Familiedagen
Iedere laatste zondag van de maand zijn families extra welkom in het Mauritshuis. Voor jong en oud organiseren ze workshops, rondleidingen en andere verrassende activiteiten – elke maand met een ander thema. Let op: vanwege corona voorlopig geen rondleidingen.

Vakantie-activiteiten
Tijdens schoolvakantie en in het weekend is het extra leuk voor kinderen. Dan kun je bijvoorbeeld samen met een museumdocent op ontdekkingstocht. Of zelf aan de slag met een workshop in de Kunstwerkplaats.

Let op: vooraf moet je een e-ticket met tijdslot reserveren (ook als je gratis naar binnen mag). Klik door via de roze button voor informatie hierover en de andere corona-maatregelen van het Mauritshuis!

Tip: Het Mauritshuis heeft een pagina toegevoegd met activiteiten voor kinderen thuis. Doe-activiteiten, kleuren en de mooiste verhalen!

Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag
Openingstijden Maandag van 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag, woensdag van 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 20.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Prijs Kinderen t/m 18 jaar gratis
Volwassenen € 15,50
Met Museumjaarkaart gratis
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Mauritshuis open!

Mauritshuis open!

Het Meisje met de parel en de dieren in de schilderijen in het Mauritshuis hebben jullie gemist! En wist je dat de hele zomer de beroemde paardententoonstelling van George Stubbs is te zien? Kom snel langs, kids t/m 18 jaar zijn gratis!

Reserveer je ticket!