De Gouden Koets (8+)Terug naar het overzicht

zondag 12 december
De geschiedenis kan je niet veranderen, maar de toekomst wel! Te zien in Theater aan het Spui!
In Theater a/h Spui zie je op zondagmiddag 12 december de voorstelling De Gouden Koets!

Als we terugkijken naar de geschiedenis, is het dan mogelijk om eens een ander perspectief te laten zien? Aan het woord te laten zelfs? De Gouden Koets bewijst dat dat kan! Een gesprek tussen een Surinaamse jongen en de bijna-koningin Wilhelmina in de 19e eeuw. Hoe zou dat gegaan zijn? Een verhaal over een bitterzoet cadeau, verteld vanuit twee kanten.

Op haar 18e wordt prinses Wilhelmina tot Koningin der Nederlanden gekroond. De Amsterdammers geven haar een gouden koets cadeau, met op de zijkant afbeeldingen van de geschiedenis van Nederland. Maar… de prinses vindt al dat goud zó vreselijk ouderwets. Ze rijdt liever in een moderne Crème Calèche koets door de stad.

Iedereen komt kijken, ook Kwadjo, een doodgewone jongen uit Suriname. Niet lang geleden werd hij tentoongesteld in 1883 in het Nederlandse koloniale paviljoen van de wereldtentoonstelling in Amsterdam. 

Op een dag ontmoeten Kwadjo en kroonprinses Wilhelmina elkaar, in het Paleis voor Volksvlijt, waar de Gouden Koets staat. Wilhelmina weet niet wat ze van al Kwadjo’s vragen moet denken. Ze raakt overvallen door twijfels. De geschiedenis is geschreven, die kun je niet veranderen. Maar de toekomst wel. Als je maar durft.

Voor meer informatie en kaartjes klik je op de roze button!


Theater aan het Spui

Spui 187
2511 BN Den Haag
Openingstijden Zondag 12 december om 14:00 uur Prijs € 8,50 – € 13,00 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

De spanning stijgt... nog even en het is pakjesavond! Vooral een hele gezellige tijd. Klik door naar de leukste Sinterklaasuitjes, surprise tips en nog meer!

Sinterklaas uitjes