Dag van het Kasteel 2024Terug naar het overzicht

vrijdag 17 mei
Het thema van dit jaar is 'Aan Tafel!' Kom dit Pinksterweekend naar deze kastelen en buitenplaatsen!
Het hele Pinksterweekend, van 17 t/m 20 mei 2024, openen meer dan honderd locaties (kastelen en buitenplaatsen) de poorten om jullie en jullie kleine ridders en jonkvrouwen te ontvangen!

Activiteiten door en voor kinderen

Stap binnen in een betoverende wereld waar jonge verhalenvertellers de kracht van erfgoed en verbeelding laten samenkomen! Hier organiseren 8 Kasteelfluencers hun eigen avonturen, geweven rondom eeuwenoude kastelen en kostbare erfgoedschatten. Deze jonge verhalenvertellers nemen op acht kasteellocaties het voortouw, betoveren leeftijdsgenoten met verhalen die de geschiedenis tot leven brengen. Houdt deze pagina in de gaten, hier kondigen de Kasteelfluencers binnenkort hun activiteit aan! 


Aan Tafel

Dit jaar is het thema 'Aan Tafel!'. Eten is nu eenmaal heel belangrijk onderdeel van het leven en een cultuur, dat was vroeger niet anders. 

Bij kastelen hoorden vaak moestuinen, er werkte enorm veel keukenpersoneel, men hield zich aan een uitgebreide tafeletiquette en gebruikte prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met rijkdom te kunnen pronken.

Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Veel kastelen en buitenplaatsen zijn namelijk tegenwoordig een horeca locatie. Opnieuw worden veel locaties gebruikt voor heerlijke diners en gezellige ontbijtjes.


Kom langs!

Kom je op 17, 18, 19 of 20 mei langs bij een kasteel of buitenplaats?
Klik door naar de website om te zien welke kastelen en buitenplaatsen meedoen en wat er wordt georganiseerd.

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar:


Foto's: Paleis het Loo, speurtocht | Kasteel Hoensbroek, riddertoernooi | Landgoed Fraeylemaborg Tubantia, Carlo ter Ellen DPG Media. Sara en Lorenzo maken een selfie samen met beheerder, Daan van Mierlo van Huis Singraven Themabeeld 2024 ‘Aan Tafel!’.

Stichting Dag van het Kasteel


Meerdere locaties door heel NL
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Pinksteren!

Pinksteren!

Lekker spetteren in het water, banjeren in de natuur, naar het kasteel, het museum en nog veel meer. Check snel de leukste uitjes voor komend weekend en meer... veel plezier!

Check de leukste tips