12 DIY tips voor Pasen!

15 maart 2017
Onze favoriete paasontbijtjes, paasknutsels én schmink-ideetjes voor je eigen paashaas!
Vrolijke paastips voor thuis
Het is alweer bijna Pasen. Zelf vind ik dat altijd een heerlijke tijd. Het lijkt wel of de lente dan echt begint. Overal in de winkels zie je vrolijke kuikentjes en paashaasjes, buiten staan de voorjaarsbloemen in bloei, er zijn volop tulpen te koop én de tijd van paaseitjes snoepen is weer aangebroken. En als het een beetje meezit, schijnt buiten het zonnetje. Al dit leuks biedt genoeg inspiratie om thuis lekker met de kids aan de slag te gaan. Koken, knutselen, schminken, spelletjes, noem maar op. En alles in paassfeer natuurlijk!



Er zijn heel veel leuke paasknutsels te verzinnen. Dit konijntje bijvoorbeeld, hiervoor gebruik je stukjes gras. Of dit kleine kuikentje. Die heeft een pompoentje als lijfje. Weet je nog van vroeger hoe je er een moet maken? Op onze site vind je de uitgebreide werkbeschrijving. De vogeltjes in hun nestje die je hier ziet, maak je van een washand. Dit is een persoonlijke favoriet. Ik vind het zo schattig om die koppies er bovenuit te zien steken. En het lijkt een ingewikkeld werkje, maar dat is het helemaal niet.



Houd jouw kleintje van vingerverven? Dan is het leuk om dit schaapje te maken. Simpel, maar gaaf toch? En laat je inspireren. Haasjes, kuikentjes, je kunt op deze manier natuurlijk van alles verven. En heb je een leeg wc-rolletje? Dan is het paashaasje een topper. Leuk om te vullen met chocolade eitjes! Als ze dan toch lekker aan het verven zijn, knutsel dan ook nog even deze narcis. Leuk om op te hangen. Je tekent de vorm, de kelk is van een stukje wc-rol en voor de rest is het een verfwerkje.



Als het lekker weer is met de paasdagen en je gaat met de kids naar buiten, is het natuurlijk super leuk een spelletje te doen in paassferen. Er is van alles te verzinnen. Een spelletje waarbij je een ei moet ruilen en de eierdans bijvoorbeeld, zijn allebei favoriet bij mijn zoontje. Reken maar dat het hilarisch wordt als de kids met een ei aan de slag moeten! En als je het nou over hilarisch hebt…hoe grappig is het als jouw kids geschminkt als paashaasjes aan de familiebrunch verschijnen!



Voor de paasbrunch zijn er trouwens veel lekkere receptjes in paasthema te verzinnen, die goed met je kinderen samen te maken zijn. Kuikentjes van gekookte eieren, boterhammetjes met vlinders en een banenbrood. Lekker en gezond!

Meer inspiratie nodig? Kijk in onze DIY-categorie voor leuke knutsels, spelletjes, schminkvoorbeelden, traktaties en meer!

Tip: de leukste kindvriendelijke uitjes in en om Den Haag met Pasen hebben we ook voor je op een rijtje gezet.