Stap uit je stad! 23 topuitjes.

18 mei 2017
17 en 18 juni is het Stap uit je Stad-weekend in de regio Den Haag en Rotterdam! Maar liefst 23 toffe familie-uitjes worden er dit weekend georganiseerd in de mooie buitengebieden van deze twee steden.
stap uit je stad 2017
In de regio Rotterdam-Den Haag hebben een aantal gemeenten en organisaties de handen ineengeslagen om inwoners van Den Haag en Rotterdam kennis te laten maken met de buitengebieden, de ‘achtertuinen’, van de stad. Zo kunnen de stadse bewoners ervaren hoeveel leuks er net buiten de stad te doen is!

En dat is goed gelukt met een superleuk en gevarieerd aanbod aan uitjes en activiteiten! Voor een uur, een dagdeel of hele dag. Voor alle leeftijden is er iets te doen! Van actief en recreatief tot cultureel. Van Voorne-Putten tot Midden Delfland en van Maassluis tot Krimpenerwaard.

Ga het allemaal ontdekken in het weekend van 17 en 18 juni!

We hebben er alvast 10 héle leuke uitjes uitgepikt:

Spelletjesdag
Ponyrijden, luchtkussen, koemelken, waterbeestjes vangen en speuren op het kabouterpad. En zo zijn er nog veel meer toffe activiteiten die kids kunnen doen bij Stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer.

Spelen en smikkelen
Kom dieren knuffelen, een waanzinnige ponyrit maken en spelen in en rond het water bij Stadsboerderij &Waterspeeltuin BuytenDelft in de Delftse Hout. Ook leuk: je kunt met picknickmand of knapzak de natuur in!

Survival naar je lunch
Hier kun je varen in een sloep of drakenkano, klauteren over touwparcoursen op het klimeiland en daarna lekker lunchen aan het water. Niet genoeg tijd? Dan blijf je volgende keer toch slapen bij Waterfront Vlietland!




Terug in de tijd
Waan je in de wereld van ridders en prinsessen met een rondleiding door het Kasteel van Rhoon. Doe mee met een boerenactiviteit, pluk een veldboeket of ga picknicken. Ook pannenkoeken eten, klimbos of een potje Pitch&Putt kan in dit weekend!

Dagje camping
Een hele dag plezier maken op de camping? Het kan op camping ’t Weergors in Hellevoetsluis! Naast spelen kun je er vissen, sporten, wandelen én pannenkoeken eten. Een nachtje kamperen kan natuurlijk ook!

Het water op
Maak een suptocht op het Oostvoornse Meer. Geniet van het prachtige meer en het zicht vanaf het water terwijl je staand op je plank lekker aan het peddelen bent. Relaxed, sportief en avontuurlijk tegelijk!



Slingeren als Tarzan
Door het survivalbos als een echte Tarzan of Jane? Het kan dit weekend! Je avontuur begint in het Bergse Bos met een routebeschrijving naar het survivalterrein. Na je slingertocht vaar je in een kano terug voor de gezellige barbecue!

Spetterpret
Op, in en rond het water van de Dobbeplas zijn er het weekend allerlei toffe spellen te doen voor kids én ouders! Speuren, kegelen, schatzoeken, katapult, waterbal, hindernisbaan en nog véél meer!




Stoer uitje!
Bedwing de stoere en uitdagende natuurelementen in het Klauterwoud in Vlaardingen. Leer speerwerpen en pijl en steentijdboog schieten op hett naastgelegen archeologisch erf en ga bootje varen naar de binnenstad met een ijsje toe!

Mee met Anton Pieck
Kom kijken, knutselen en varen in een echt Anton Pieck decor in Maassluis! Loop door de historische straten, vaar mee in een sloep en proef het beroemde Maassluiser ijs. Kids kunnen knutselen aan een Furie!

Sommige uitjes zijn alleen op zaterdag 17 juni of zondag 18 juni, maar vele kun je zowel zaterdag als zondag doen. Kijk voor alle 23 uitjes, meer informatie en tickets op de website van Stap uit je Stad.