Deze film is Amazing

27 juli 2017
We kozen een film die door het publiek wordt beoordeeld met een 8,3. Maar mijn kids vonden hem een dikke 9 waard! Nieuwsgierig welke film dit is? Lees verder!
Omniversum Amazing Caves

Het weer was onbestemd en na 3 weken vakantie vonden de broertjes elkaar op zijn zachts gezegd niet meer zo heel aardig. Kortom: hoog tijd om even het huis uit te gaan. Wij bezochten de film Amazing Caves in het Omniversum en wat waren we onder de indruk!

We beginnen maar meteen met 5 redenen waarom wij dit echt een must-see film vinden.

- Het echte Omniversum gevoel. Kriebels in je buik gegarandeerd. We zijn al een paar keer eerder in het Omniversum geweest. We komen hier graag, de zaal, de hoge trappen, het enorme scherm; het is altijd een beleving. Deze film vonden we het meeste 'alsof je er zelf inzit' effect hebben. Wil je voelen hoe het is om af te dalen naar de ijsgrotten van Groenland, de onderwatergrotten bij het schiereiland Yucatán in Mexico en de aardgrotten van de Little Grand Canyon?  Wow!

- Leuk voor kids. Microbioloog en onderwijs-assistent Nancy houdt haar schoolklas op de hoogte van al haar expedities en avonturen die ze met collega Hazel onderneemt via Skype. De kinderen vinden het maar wat cool dat hun juf dit allemaal onderneemt! En wij kijken mee.. Het spreekt hierdoor echt aan. Mijn jongste ging thuis meteen op de computer kijken of de website van juf Nancy echt bestaat.. en ja hoor!- Het is spannend, af en toe knepen we onze ogen echt even dicht. Zo zie je bijvoorbeeld dat Hazel en Nancy vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen, naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen. Ook dalen ze af in een ijsgrot die op instorten staat en gaan ze onderwater door zo'n nauwe doorgang dat de duikflessen vooruit geduwd moeten worden. Brrr...als dat maar goed afloopt.

- Je ziet plekken van de wereld die zo ontoegankelijk zijn dat je er zelf waarschijnlijk nooit komt, maar die zo mooi zijn dat je het niet wilt missen. Wat is onze aarde toch mooi en wat fijn om dat aan je kinderen te kunnen laten zien.
En tot slot; het is hartstikke leerzaam. Een stukje wetenschap op een toegankelijk presenteerblaadje. Wist jij dat ze medicijnen ontwikkelen uit de monsters die in de grotten verzameld worden. Wij nu wel!


Kijk vooral het filmpje hieronder even, maar ik beloof je in het Omniversum is dit een hele andere beleving. Hebben jullie deze vakantie ook even een momentje we-moeten-nu-de-deur-uit dan is dit wat ons betreft een aanrader om er een hele fijne middag van te maken.
Jouw kaartjes boek je hier.

Tip: de 2e film op dezelfde dag is in Omniversum slechts €5,50. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van onze favorieten: Africa, The serengeti!?