Kidsproofreporters bij Disney on Ice!

16 december 2017
Op vrijdagavond reden we nét na de avondspits richting Ahoy Rotterdam, we gingen naar Disney on Ice! We hadden nog nooit een ‘ijsshow’ bijgewoond dus we waren zeer benieuwd. Het bleek een supermooie show!
Nadat we plaats namen op de tribune hadden we nog even tijd en bladerden we door het programmaboekje.  Zouden we echt Mickey en Donald te zien krijgen? En Anna en Elsa ook?

Toen de lichten uit gingen en de show startte, vond Roos het in eerste instantie best wel spannend. Maar dat was binnen één minuut al over. Toen Mickey, Minnie, Donald en Goofy sierlijk het ijs op schaatsten, verscheen er een grote lach op haar gezicht.

Met open mond keek ze hoe hierna de karakters van Toy Story tot leven kwamen. Ze wist niet waar ze moest kijken, overal viel wel wat te zien. Er kwamen zelfs soldaatjes met een parachute uit de lucht! De momenten waarop de ijsvloer vol was met diverse schaatsers waren prachtig om te zien. Strak gechoreografeerd in een mooi samenspel met muziek en licht werd eerst een verkorte versie van Toy Story nagespeeld.

Hierna veranderde de ijsvloer in de oceaanbodem met de kleine zeemeermin en al haar vissenvriendjes, inclusief bubbels in de lucht. De heks was een beetje spannend, maar gelukkig liep het verhaal ook deze keer goed af.

Het eerste deel van de show keek Roos letterlijk met open mond naar het spektakel. De pauze was hard nodig om even te laten bezinken wat ze allemaal gezien had. Na de pauze leek het wel alsof er nog een schepje bovenop werd gedaan door de organisatie. 


Eerst verschenen de karakters van Cars op de ijsvloer: echte ronkende rijdende auto’s! En dan, eindelijk, werden we meegenomen naar Arendal en verschenen Anna en Elsa op de ijsvloer.

Op de Nederlandstalige nummers van Frozen kwam de film tot leven. Roos was verrukt! Toen prins Hans verscheen zag ik een blik van afkeuring bij  Roos. Hans is immers - spoileralert - de slechterik van de film! Gelukkig was Kristoff er ook om Anna, letterlijk  door de sneeuw, bij haar zus te brengen op de Winterberg. Bij de opkomst van Olaf klonk er vanaf de tribunes meteen gelach van de kinderen in het publiek. Roos ging volledig op in het verhaal.Toen ook dit verhaal gelukkig goed afliep, de uitstekende schaatsers hun finaleronde hadden gemaakt en de Disneywereld zich terugtrok achter de coulissen kon Roos pas haar ogen weer losmaken van de ijsvloer. In stilte liet ze zich meenemen naar de auto. Het was erg laat, maar dat mag best voor een keertje. Pas in de auto, toen we al bijna het parkeerterrein af waren gereden, verzuchtte ze tevreden: “Dat was echt heel, heel mooi…”

Kijk hier voor meer informatie over Disney on Ice.

Handig:
- Probeer op tijd aan te komen zodat je nog alle tijd hebt om even gebruik te maken van de toiletten.
- Er is meer dan genoeg (betaalde) parkeergelegenheid bij de Ahoy. Betaal je parkeerkaartje zeker voorafgaande aan de show, dan kun je na afloop meteen naar je auto toe!

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.