Kidsproof blogTerug

Kinderboeken top 10

22 september
Rond de Kinderboekenweek komen altijd veel nieuwe boeken uit. Kinderboekwinkel In de Wolken heeft voor ons een top 10 samengesteld uit al dit moois!
Kinderboekenweek 2016

Check snel deze Kinderboekenweek Top 10 van Kinderboekwinkel In de Wolken.

1- Honden in de auto (F. Massie, 2+, 14,95): Laat je in dit kleurige, originele telboek verrassen door de vintage auto’s die steeds meer gevuld raken met verschillende honden. Inclusief onverwachte ontknoping op de laatste bladzijde!

2- Er was eens… (G. Spee, 3+, 24,95): Een bundeling van vijf prentenboeken over kleuren, het weer, hoge torens, tellen en letters. Heerlijk voorleesboek met tekst op rijm en mooie illustraties in pastelkrijt.

3- Kolletje & Dirk Opa en oma voor altijd jong (P. Feller, 4,99, 4+): Kolletje heeft twee opa’s en oma’s. Ze vindt ze allemaal even lief. Samen met haar beste vriend Dirk beleeft ze allerlei avonturen met haar grootouders. En natuurlijk heeft Kolletje altijd haar toversokken aan voor onverwachte gebeurtenissen…

4- Kek iz tak? (C. Ellis, 4 t/m 99 jaar, 14,99): Naast de boomstam van meneer en mevrouw Pissebed komt uit de grond een klein groen streepje omhoog. Rups staart ernaar in verwondering. Er komt een krulletje aan. En twee blaadjes. Steeds meer insectenvriendjes komen kijken en vragen zich af wat het is. In hun eigen broddeltaaltje volgt je het verhaal over de seizoenen. Op de platen valt heel veel te ontdekken, leuk voor thuis of op school.

5- Hallo wereld! (J. Litton, 5+, 17,50): Leer hoe je mensen over de hele wereld begroet.
Dit boek bevat heel veel informatie van meer dan 150 talen en hun bijzonderheden. Maak een reis door de verschillende werelddelen en ontmoet allerlei soorten mensen. Leuke flapjes helpen je bij de uitspraak van “Hallo”, uitgesproken door alle mensen die op de wereld leven. In deze interactieve atlas vind je ook hierogliefen en gebarentaal.6-Vos & Haas O pa! O ma! (S. vanden Heede, 6+, 5,00): Uil heeft een opa en een oma. En nog een opa en een oma. Jij bent hun kleinkind, zegt Haas. Maar daar is Uil het niet mee eens: hij is niet klein en ook geen kind meer! Nieuw deel uit de grappige serie van Vos & Haas, voor de beginnende lezer in groep 3 (AVI M3-E3).

7- Oma vermist (V. den Hollander, 7+, 10,00): Een nieuw deel van Spekkie & Sproet! De twee vrienden die altijd een geheim op het spoor komen en dit na goed speurderswerk oplossen. Dit keer is de oma van Spekkie iets op het spoor in het museum en verdwijnt dan plotseling…

8- Botje en de zeven schroefjes (J. Schotveld, 8+, 13,99): Het tweede deel over Bibi en haar robotvriendinnetje Botje. Als Botje dringend hulp nodig heeft, is er maar eentje die kan helpen: Appie Eensteen (een beroemd uitvinder en de maker van Botje). Maar hij is van de trap gevallen en lijdt aan geheugenverlies. Wat nu?

9- Het ministerie van Oplossingen (S. Rooseboom, 10+, 14,99): Nina’s vader is postbode. Op een dag neemt hij hij een brief mee naar huis, geadresseerd aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen. Nina leest hem stiekem en komt erachter dat hij van de 9-jarige Ruben is die gepest wordt. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om hem te helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Of toch wel?

10- De bende van Lijp Kot (W. Bos, 11+, 14,95): Een superspannend historisch jeugdboek over een Amsterdamse dievenbende. De 11-jarige Pontus woont in het Aalmoezeniersweeshuis. Hij is arm en werkt als bezorger op de vismarkt. Dan slaat het noodlot toe. In een steeg waar hij net vis heeft afgeleverd, vindt Pontus een halfdode man - en voor hij het weet wordt hij beschuldigd van moord. Dit boek won deze maand de Thea Beckman Kinderjuryprijs voor het beste historische jeugdboek.


Over In de Wolken
Natuurlijk zijn al deze boeken te koop bij In de Wolken. Zo'n fijne winkel om uren lang lekker rond te snuffelen! Bovendien zijn er regelmatig leuke kinderactiviteiten zoals voorstellingen en bezoek van bekende schrijvers. Deze Kinderboekenweek komt niemand minder dan Tosca Menten naar Voorburg om over haar nieuwste Dummie de Mummieboek te vertellen! De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober 2016.

Winactie
Via de Facebookpagina van Kidsproof Den Haag verloten we een boek naar keuze uit deze top 10. Houd de pagina dus goed in de gaten en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van één van deze leuke nieuwe boeken!

Veel leesplezier!