Met m’n peuter naar Peuters in het Wild

Wat leuk, het is vrijdagochtend en ik ga gezellig met m’n peutermeisje Mila van net 2 jaar naar Peuters in het Wild. Lees verder de blog!

Wat leuk, het is vrijdagochtend en ik ga gezellig met m’n peutermeisje Mila van net 2 jaar naar Peuters in het Wild. Het zonnetje schijnt, de natuur van Meijendel is prachtig dus dat kan niet stuk!

Nu zijn peuters, zeker die van mij, best eigenwijs. Ze moet en zal haar regenjas aan. Nu is die ook erg leuk hoor, paars met vlinders en bloemen erop. Maar ook wel een béétje warm vandaag... Maar goed, na veel gekrijs om de jas geef ik maar toe. Gelukkig wil ze ook per sé de regenlaarsjes aan: handig, want we gaan immers ‘het wild’ in.

We verzamelen bij De Tapuit in Meijendel. Begeleidster Marianne staat ons al op te wachten. Er zijn een stuk of 10 peuters met papa, mama of opa aanwezig. Marianne’s uil (een knuffeluil genaamd Max) is de gids die we het bos in volgen. Mila – een echte kat uit de boom kijker - vindt het eerst maar een beetje raar allemaal en wil niet mee.  Maar uiteindelijk komt ze toch en krijgen de peuters een emmertje (en emmertjes vinden peuters érg interessant;-).

Het thema van vandaag is de Regenboog en daarom gaan we zoveel mogelijk kleuren van de regenboog zoeken en in het emmertje doen. Mila kent de kleuren nog niet echt en ze stopt er voornamelijk bruinige takjes in. Maar dan vinden we een struik met rode besjes, en die zijn héél interessant om te plukken. Heel veel rood in ons emmertje dus!

We komen bij elkaar en gaan lekker op de grond zitten. Niemand heeft blauw gevonden, maar gelukkig: de lucht is blauw. We gaan dus lekker liggen en kijken naar de blauwe lucht. Wat leuk om op een vrijdagochtend niet gehaast boodschappen te doen maar gewoon gezellig met je kleine spruit op de grond te liggen!

Van alle gevonden kleuren gaan we een tekening maken op het zandpaadje. Wij proberen een konijn alleen vindt Mila het vooral leuk om mijn mooi getekende konijn door te krassen met haar bruinige takjes… De oogjes (de rode besjes) moeten ook per sé in het emmertje blijven van mevrouw. Nou ja, als we maar plezier hebben;-).

Marianne heeft intussen allemaal gekleurde veren in de grond gestoken. Dát vinden de kleintjes allemaal prachtig. We zitten er omheen en zingen een liedje over de kleuren van de regenboog. Tot mijn verbazing kent Mila dat liedje al. ‘Kleuren, kleuren, van kleuren word ik blij…’. Wat schattig! Dan doen we nog wat spelletjes met de veren, we krijgen wat lekkers (tomaatjes, worteltjes: ze vinden het allemaal heerlijk). En uiteindelijk mogen de kindjes een veer uitkiezen. Mila kiest de blauwe (‘bauw’).

En dan gaan we terug in de auto. Mila valt als een blok in slaap, met rozige wangetjes en in haar handjes de blauwe veer. En die heeft ze de hele dag niet meer losgelaten!

Jantine

Tip: klik door als je meer wilt weten over Peuters in het Wild!