Naar de Nijntje dagen!

29 september 2016
Mila en Iris, beide al héle grote meisjes van 3 jaar, gingen op bezoek bij Nijntje in Madurodam!

Woensdagochtend, héérlijk zonnig weer, grote broers en zussen naar school, en wij met onze peuter-reporters op pad. Naar de Nijntje dagen in Madurodam!

We waren lekker vroeg dus het was nog rustig. Bij de ingang kregen we een flyer met daarop een speurtocht. En de boodschhap dat als we die later ingevuld inleverden, we nog iets leuks mee zouden krijgen... altijd fijn!

De speurtocht ging door Madurodam, maar onze meisjes wilden maar één ding: naar Nijntje! Dus zijn we braaf meegegeaan;-). Eerst natuurlijk even de Nijntje-speeltuin in. Wat is dat toch een superleuke, vrolijke speeltuin voor de kleintjes.

Naast de speeltuin is een terras en een horecapaviljoen. Binnen lagen een heleboel leuke Nijntje-knutsels klaar en allemaal lieve 'juffen' die helpen met het knutselen. Mila en Iris gingen voor de Nijntje-feestmuts. Eerst Nijntje-figuren inkleuren, die kon je uit het vel drukken en daarna opplakken. Met Nijntje-lijm uiteraard!De dametjes hadden dorst dus kregen ze wat te drinken (van dat roze spul in een flesjes, mét rietje;-). ''Want Nijntje is toch jarig mam?''. Nou, zo leek het wel!

In een hoekje werd voorgelezen uit een Nijntjeboek. En net toen onze dametjes zich in de kussens hadden genesteld en aandachtig het verhaal volgden, kwam Nijntje binnen! Waah! Dat is dan dus best héél spannend als je al 3 jaar bent...

Je kon met Nijntje knuffelen, op de foto, een high five geven, of gewoon op afstand kijken hoe andere kindjes dat deden. Mila en Iris vonden het geweldig. Van een afstand dus;-). Mila durfde op een gegeven moment Nijntje te aaien. En later kreeg Njintje zelfs een zoen! Héél snel maar toch hartstikke stoer!

Na alle Nijntje-commotie wilden onze peuters nog even naar de speeltuin. In het Nijntje-vliegtuin, op de Nijntje-wipwap, in de Nijntjeschommel, van de Nijntje-glijbaan... En wij genoten heerlijk van het zonnetje. Prima geregeld!

Maar ja, omdat de grote broers en zussen ook weer van school opgehaald moesten worden, hadden we geen tijd meer om de speurtocht af te maken... zouden we nog wel wat krijgen? Ja hoor! Een prachtig mooie Nijntje-sleutelhanger: hoera!

Kortom: een heerlijk ochtendje met 2 blije peuters. Wat wil je nog meer?

groet, Anke & Jantine

Tip: de Nijntje dagen zijn nog t/m 5 oktober 2016.