Nieuw bij Plaswijckpark: Ballonnenfeestje!

6 september 2016
Zoek je een origineel kinderfeestje? Naast een Dierenfeestje hebben ze bij Plaswijckpark nu ook een te gek Ballonnenfeestje! Hoe dat is? Lees het hier!
Kinderfeestje Plaswijckpark
Regelmatig komen we met het hele gezin in Plaswijckpark in Rotterdam. Altijd goed voor een hele dag vermaak, want er is niet alleen een grote buitenspeeltuin en een prachtige binnenspeeltuin, ze hebben er ook een dierentuin, een waterspeeltuin en een verkeerstuin.

Toen we er laatst weer waren, zag ik dat ze naast het Dierenvoerfeestje een nieuw kinderfeestje hadden: een Ballonnenfeestje. Mijn jongste riep direct enthousiast uit: ‘dat wil ik voor mijn verjaardag, mam!’

Dus staan we op een zonnige woensdagmiddag met 7 uitgelaten kinderen weer voor de poort van Plaswijckpark. In het restaurant halen we een grote picknickmand op, tot de nok gevuld met broodjes, beleg, fruit, drinken, een picknickkleed, bordjes, bestek én natuurlijk ballonnen mét een uitleg van de verschillende ballonnenspelletjes die we kunnen gaan doen.

Het is supermooi weer, dus lopen we met de mand naar een mooie plek op de picknickweide (bij minder mooi weer kun je onder een tarp zitten). Onder een grote boom strijken we neer op het picknickkleed en wordt de mand uitgepakt. Als iedereen heeft gesmuld van de lunch – de Broodjes Aap uit de mand zijn superleuk, in de vorm van een apenkop! – worden de ballonnen opgeblazen voor het eerste spel. Met z’n allen hebben we een hoop lol. De ballonnenrace is nog best lastig, de ballonnen-estafette gaat een stuk beter!

Na een paar spelletjes willen de kinderen graag het park in om te spelen. We gaan naar de verkeertuin met de skelters, spelen in de speeltuin, gaan ‘op bezoek’ bij opa en oma in het Huis in de Heuvel en lopen langs de dieren in Dierenwijck. En dan is het echt tijd om te gaan. Moe, maar met het idee dat de kids het reuze naar hun zin hebben gehad, lopen we het park uit.

Wij kozen bij Plaswijckpark voor het Ballonnenfeestje, maar ze hebben ook een te gek Dierenfeestje, waarbij je een aantal dieren in het park mag komen voeren. Ook heel leuk! Meer weten over de kinderfeestjes bij Plaswijckpark of meteen een feestje boeken? Snel naar de website.