Paasuitjes met kinderen in en om Den Haag

21 maart 2017
Zo fijn, een paar vrije dagen op komst om samen met de kids leuke dingen te gaan doen. Hieronder 10 vrolijke Paastips voor uit én thuis.


1- Maak het gezellig
Lekker zelf aan de slag voor de Paasdagen. Check dit blog met 12 DIY paastips voor thuis met de leukste knutsels, en schminck-tips! Ook leuk zijn deze Paasworkshops van Perfect Pastry!

2 - Paasbrunch bij de Waterkant
Wat dacht je van lekker genieten bij de Waterkant, terwijl de kids daar eieren zoeken? Heerlijk toch? Kan op Eerste en Tweede Paasdag!

3 - Pasen op het strand
Altijd fijn om op het strand te zijn! Tijdens Pasen kun je hier heerlijk brunchen. Wat dacht je van heerlijk biologisch genieten met Pasen bij Strandpaviljoen Zuid? Ook kun je met Pasen bij Hart Beach terecht voor een vroeg ontbijtje of late brunch. Met eieren zoeken en schilderen! Dat kan ook bij El Nino, met speurtocht en al.


4 - Paasmarkt
Op het Lange Voorhout In Den Haag is de traditionale Paasmarkt tijdens het Paasweekend. Kom je ook een kijkje nemen? Ook is er een leuke vlooienmarkt in Leidschendam.

5 - Pasen in de sneeuw
Onze kids zijn in april écht nog niet klaar met skien en boarden. Bij SnowWorld is er in het Paasweekend het Kidsfestijn!  Maar ook bij de Uithof kun je terecht tijdens de Happy Kids Week. Lekker de sneeuw in, jipieieieie!


6 - Vaar je mee naar Paaseiland?
Een heel leuk uitje met het gezin is een vaartocht naar Paaseiland! Dat kan op 14, 16 en 17 april bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen. De Paashaas heeft op het eiland allemaal vogeleieren verstopt... weet jij ze te vinden en van welke vogel welk ei is?

7 - Workshop: Maak een Paaskip
In Science Center Delft is een hele leuke workshop. Je maakt je eigen paaskip die iedereen van een lekker eitje voorziet!


8 - AH Buitendag
Op Tweede Paasdag is de AH Buitendag en kun je op bezoek bij een boer in de buurt. Altijd al willen weten hoe boerenkaas wordt gemaakt, waar komkommers worden geteeld en hoe bloemen worden gekweekt? Ontdek het op de AH Buitendag!


9 - Paaseieren zoeken

Dat doen wij ieder jaar, vaste prik! Zoek een leuke plek in de natuur (wij gaan vaak naar De Horsten) en verstoppen daar de eitjes. Zó leuk om de kids fanatiek op zoek te zien gaan! En onze dochter vindt het dan helemaal het einde als ze geschminkt als Paashaas rondhuppelt;-).

10 - Er lekker op uit!
Kijk ook eens in de rubriek ‘Eropuit’. Daar vind je zóveel leuke uitjes. Hebben jullie bijvoorbeeld al lammetjes geknuffeld? Kijk gauw bij het overzicht van (kinder)boerderijen. Of ga een keertje bowlen, zwemmen, theater... en een leuke speeltuin is ook altijd een grote hit! En check vooral onze Uitagenda, volop uitjes op iedere dag van de week.


Vrolijk Pasen!