Deze kerstvakantie een heel bijzonder Zwanenmeer!

4 december 2017
Deze kerstvakantie staat Theaterschool Rabarber traditioneel op de planken van Theater aan het Spui. De voorstelling is allesbehalve traditioneel. Het zwanenmeer van Rabarber is precies wat je er niet van verwacht en daarmee een must-see!
Het Zwanenmeer is vooral bekend als ballet met muziek van Tsjaikovski. Rabarber maakt hiervan de allereerste echte toneelbewerking. Een groots opgezette familievoorstelling in een gloednieuw jasje. Spannend, grappig, eigentijds, ontroerend, vol van fantasie en met betoverend mooie live muziek. Een must voor deze kerstvakantie!

Bij het zwanenmeer denk je snel aan klassiek ballet, muziek van Tsjaikovski en veel meisjes in de zaal. Maar niet de voorstelling van Jeugdtheaterschool Rabarber. Ze hebben er een écht toneelstuk van gemaakt. Stoer en ontroerend. Met als hoofdrolspeler een jongen. 

Muziek
Ook de muziek is verre van doorsnee. In een speciale samenwerking met het Hofstads Jeugdorkest wordt Tsjaikovski live gespeeld. Gecombineerd met techno van nu.

Liefde en magie
Het Zwanenmeer als kerstvoorstelling is een droom die uitkomt, zegt regisseur Jeroen de Graaf (33). “We vormen altijd een klassieker om tot een eigentijds verhaal. Het Zwanenmeer is extra fascinerend om te maken omdat het origineel een ballet is en nog niet bestond als toneelstuk. Doordat de spelers nu tekst hebben, leer je de personages pas echt goed kennen. Dit sprookje is ontroerend en heeft mooie thema’s. Het gaat over liefde, magie, de zoektocht naar wie je eigenlijk diep van binnen bent en zelf mogen kiezen hoe je wilt leven.”Het verhaal

Op zijn achttiende verjaardag voelt prins Siegfried er niets voor om volwassen te worden. Hij vlucht weg van huis en raakt verdwaald in een bos met een mysterieus meer. Er zwemmen oogverblindend mooie zwanen die klokslag middernacht heel even in meisjes veranderen. Op een van hen wordt hij verliefd, maar zij blijkt betoverd te zijn door een duistere tovenaar. Lukt het Siegfried om haar te bevrijden uit zijn macht? Is ware liefde sterker dan zwarte magie?

Volg op YouTube 'de making of'


Of kijk de teaser.

Kortom: Het Zwanenmeer van Rabarber is een groots opgezette familievoorstelling in een gloednieuw jasje. Spannend, grappig, eigentijds, ontroerend, vol van fantasie en met betoverend mooie live muziek. Een must voor deze kerstvakantie. Bestel je tickets daarom nu.

Praktisch: Theaterschool Rabarber speelt tijdens de kerstvakantie de eerste toneelbewerking van het ballet Het Zwanenmeer. Van 26 december t/m 5 januari is deze voorstelling te zien bij Theater aan het Spui. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar en gaat in première op tweede kerstdag.