Summercamp de leukste week van de vakantie!

11 mei 2018
De zoon van Kidsproof collega Tamara ging in de meivakantie op kamp bij SnowWorld in Zoetermeer. Het werd de gezelligste week van de vakantie, met veel sportiviteit en nieuwe vrienden! Ook jij kunt deze zomer nog op kamp. Check ook ons filmpje onderaan even voor een goede impressie van de week..
Zoon Teun (11) komt met het idee van SnowWorld. Na 2 keer in Oostenrijk op een snowboard te hebben gestaan, doet hij niets liever dan snowboarden. Bij SnowWorld organiseren ze bijna iedere vakantie een Summercamp (meivakantie, zomervakantie) of een Wintercamp (herfstvakantie, voorjaarsvakantie). Alle kids van 6 t/m 16 jaar kunnen hieraan mee doen en je hoeft geen ski-ervaring te hebben. Via ouders van een vriendje hoorden we dat de SnowWorld kampen echt waar voor het geld leveren; kortom we gingen ervoor!/>Maandagochtend 9 uur staan we bij SnowWorld Zoetermeer. Ze melden zich bij de receptie en mogen doorlopen naar een aparte ruimte die de hele week voor hun kamp gereserveerd blijkt. Ze mogen daar aangeven welk eten ze echt niet lusten, want ze eten hier de hele week zowel lunch als avondeten! Dan krijgen ze de naam van hun leiding door. Teun en Wouter komen bij Jeffrey en Thijs in de groep. Dit is de vaste leiding en skileraar die de hele week bij ze blijft. Dat is fijn! Iedereen gaat aan een tafel zitten bij zijn of haar groep. Er zijn een stuk of 40 kids van alle leeftijden van 6-16 jaar en ongeveer evenveel jongens als meisjes.


Als alle papa’s en mama’s gedag zijn gezegd, starten ze met een tour door SnowWorld om iedereen wegwijs te maken. Waar is de wc, waar eten we, waar haal je skimateriaal, waar kan je je tas neerleggen etc. En dan kan het echt gaan beginnen.


Teun: "In de ochtenden gingen we de piste op. Maandagochtend kregen we skiles, dinsdagochtend snowboardles. Daarna kies je of je de rest van de week snowboardles of skiles wilt volgen. Wij kozen voor het snowboarden."  Al het skimateriaal is daar aanwezig je hoeft zelf alleen maar je skikleren aan te hebben en natuurlijk handschoenen.

"Na het skiën gingen we met zijn allen eten, dat was heel gezellig en we hadden ook echt trek. We aten altijd brood tussen de middag met een lekkere snack erbij zoals een kipcorn." 's Middags was het tijd voor sport en spel. "We hebben echt hele gave dingen gedaan en veel meer dan ik gedacht had. Maandag was dat boogschieten, blaaspijp schieten en het spel was levend Cluedo. Na het wisselen van het spel drinken we wat met een koekje erbij.  Megavet vonden we het survivallen bij Ayers Rock. Dat ligt naast SnowWorld, dus daar liepen we zo naartoe. We hebben door de modder gekropen, een parcours afgelegd en zijn zelfs in de sloot gesprongen! De kampen gaan deze zomer overigens naar Fun Forest in Rotterdam! Ook leuk was het levend stratego in het bos. SnowWorld ligt in een groot park, dus je hebt er veel ruimte om buiten te spelen, dat is fijn.
De dag erna gingen we klimmen bij Ayers Rock. Ik ben van de hoogste plank afgegaan en ben naar beneden getakeld. Ik stond te trillen op mijn benen, maar was echt trots dat het gelukt was.Die middag was Expeditie Robinson het spel, waarbij je een katapult ging maken en een bal schieten, met dozen naar de overkant, vuur maken, hoepels gooien en nog meer. Op het omnistadium gingen we sporten, zoals voetbal, hockey, basketbal. En we deden lijnbal op het beachveld. Vrijdagmiddag ga je vrij snowboarden of skieen en in een band tuben, dat was echt heel vet. De laatste middag mocht je ook nog even een film kijken als je wilde.
We sloten de week af met een BBQ met alle ouders."Elke avond rond 17 uur eten de kinderen met elkaar en om 18 uur haal je ze weer op. Het zijn best lange dagen, maar ze kwamen vol energie en enthousiasme thuis!  Al met al konden we de prijs van het kamp ook goed plaatsen: elke dag skiles en materiaal, vaste leiding, heel veel activiteiten ook buiten de deur, inclusief lunch en diner. Verder zijn er veel nieuwe vrienden gemaakt en werd op de laatste avond onderling even gecheckt wie van de zomer weer gaat. 3 x raden...

Check ook onze video die we maakten..Praktisch: dit ontzettend goed georganiseerde kamp (we kunnen niet anders zeggen) boek je direct bij SnowWorld Zoetermeer, informeer naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid van jouw week.