Den Haag Kinderboekenstad!

1 oktober 2018
Dat Den Haag 'iets' met kinderboeken heeft, weten we natuurlijk al lang. Met het Kinderboekenmuseum, Meermanno, de bibliotheken, die leuke kinderboekwinkels...
Nu hebben al deze 'Kinderboek-locaties' hun handen inéén geslagen en is Den Haag Kinderboekenstad een feit!
Hieronder vind je meer informatie over de superleuke kinderboekadressen in Den Haag.

Kinderboekenmuseum
Eén van de állerleukste musea volgens onze kinderen is het Kinderboekenmuseum! Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld 'Ik ben Kikker' en 'ABC met de dieren mee'. De grotere kids doen onwijs leuke dingen in 'Papiria'. Met een interactief bandje (de 'slurper') doe je allerlei opdrachten en probeer Inktvraat te verslaan. Uiteraard krijg je hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous... En in dit museum zijn altijd leuke extra tentoonstellingen, workshops, events en andere activiteiten.



Museum Meermanno
Wil jij weten waar boeken vandaan komen? Je leert er alles over in Museum Meermanno! Ook zijn hier vaak leuke tentoonstellingen en kinderactiviteiten. Van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 is er bijvoorbeeld een grote tentoonstelling 'Vrienden van Quentin Blake', over het werk van deze illustrator; bekend van zijn tekeningen van o.a. de GVR en Mathilde van Roald Dahl. Leuk voor jong én oud!

Biblitheek Den Haag
In Den Haag vind je op verschillende plekken een bibliotheek, dus ook bij jou in de buurt! Je vindt er leuke boeken, informatieboeken over heel veel onderwerpen (handig voor je spreekbeurt of werkstuk!), coole games en fijne films. Ook worden er regelmatig gave activiteiten georganiseerd; die zijn meestal gratis!



Kinderboekwinkel Alice in Wonderland
Kinderboekwinkel Alice in Wonderland aan het Piet Heinplein is een begrip in Den Haag. Als enige boekwinkel helemaal gespecialiseerd in kinderboeken! Naast héél veel boeken, zijn er allerlei activiteiten in de winkel. Zo wordt er elke maand op vrijdag voorgelezen voor de kleinsten, zijn er poppenkastvoorstellingen voor peuters en kleuters, is er het kindertheater van KABOEM, komen er regelmatig schrijvers voorlezen en vertellen over hun boek en nog veel meer. 



Villa Paagman
Villa Paagman is een superleuke winkel met een groot assortiment kinderboeken. Kinderen én hun ouders worden meegenomen op een unieke ontdekkingstocht langs de mooiste, grappigste, spannendste en meest ontroerende verhalen. Naast héél veel Nederlandse en Engelse kinderboeken is er van alles te beleven. Kom luisteren naar het sprookje van Roodkapje of ontdek de andere geheimen in de boekenkasten. Regelmatig organiseren ze leuke evenementen voor kinderen. Zo treden regelmatig musici van het Residentie Orkest uit Den Haag op. Een heus gratis concert!

Meer weten over Den Haag Kinderboekenstad? Klik door naar de speciale website: www.denhaagkinderboekenstad.nl