Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

25 oktober 2019
Met 3 kinderen naar de familiemusical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks... Lees snel wat wij ervan vonden!
Meet & Greet met Dolfje en Foeksia!
Samen met mijn 3 kinderen (6, 9 en 12 jr) bezocht ik de nieuwe familiemusical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks in het AFAS Circustheater in Den Haag. Deze musical is geinspireerd op de spannende boeken van Paul van Loon. En laten we daar nu dol op zijn! Vooral de jongste van 6 vindt Foeksia echt super om te lezen. Zoonlief van 12 was ooit dol op Dolfje Weerwolfje (''echt heel lang geleden mam!'') en vond het dus maar raar dat ie mee moest. Ach ja, die pre-pubers:-).

In het mooie Circustheater zochten we ons plekje nadat ik gezwicht was om een beker vol M&M's te vullen met je lievelingskleuren... En toen was het wachten op Dolfje en Foeksia!De musical begint met een prachtige projectie op een grote maan op het podium. Het verhaal gaat over Dolfje Weerwolfje die van Opa Weerwolf absoluut het weerwolvenbos niet uit mag. En al helemaal niet naar het Heksenbos! Dit vanwege een héle oude legende. Heksen en Weerwolven zijn al 1000 jaar vijanden!Maar dan komt hij per ongeluk toch Foeksia de Miniheks tegen in het moeras van het heksenbos... Foeksia weet eerst niet dat hij een weerwolf is, want die zijn immers héél eng, maar dat is Dolfje helemaal niet. En hij doet zich in eerste instantie voor als 'moeraskonijn'. Dat vinden de kinderen in de zaal ook echt hilarisch!

Dolfje en Foeksia worden vriendjes. Maar als de moersheks juf Minuul erachter komt dat er een weerwolf in het bos is, gaat ze op zoek naar Dolfje waarbij ook de zaal wordt betrokken. Ze weet echter niet dat Foeksia haar een liefdesdrankje heeft gegeven waardoor ze verliefd wordt op de eerste die ze tegenkomt... Juist: op opa Weerwolf! Echt hilarisch! Na flink wat hekserij en weerwolverij komen Foeksia en Dolfje erachter door de oude bosgeest (best een spannend stukkje voor allerkleinsten) dat de legende helemaal niet klopt. Zou het ze lukken om vrede te stichten tussen de heksen en de weerwolven? Dat verklappen we natuurlijk niet:-).

Na de voorstelling was er in de foyer nog een leuke meet & greet met de acteurs. Uiteraard wilde onze jongste Foeksia-fan graag met ze op de foto.

De musical duurt ongeveer 90 minuten en is echt een aanrader voor het hele gezin. We hebben echt genoten van deze spannende musical vol humor, leuke liedjes en grappige tovertrucs (ja, zelfs de oudste van 12!). De zaal zong geweldig mee met de weerwolfgeluiden (awoeoeoeoeoehoehoehoe). Wat ook erg leuk was, is dat Foeksia en Dolfje gespeeld worden door kinderen. Wat een talent!

Bekijk vooral ook de trailer:
Wil je ook genieten van deze musical van Rick Engelkes Producties? Kijk dan snel op hun website waar ze spelen!
 
WAKKABAKKABOE!

groet, Jantine - Kidsproof Den Haag