Ernst’s OnderWaterWereld

11 januari 2019
Water in sloten, meertjes en grachten... natuurwater is overal om ons heen. Je kunt erin varen, spelen, zwemmen en ga zo maar door. Maar weet je eigenlijk wel wat er onder water allemaal gebeurt?
Ernst's OnderWaterWereld
In, op en aan het water gebeurt er een hoop. Veel mensen hebben daar geen idee van. Toch is de onderwaterwereld heel belangrijk. De planten en dieren die hier leven zorgen samen voor een gezonde sloot.



Ernst’s OnderWaterWereld

Ernst is ecoloog bij het hoogheemraadschap van Delfland. Hij neemt je in zijn serie ‘Ernst’s OnderWaterWereld’ mee in de mooie wereld van waterplanten en waterdieren. Met zijn onderwatercamera zorgt hij ervoor dat de geheimzinnige ‘OnderWaterWereld’ juist zichtbaar wordt. Voor zowel kinderen als volwassenen ontzettend interessant en leuk. Ernst praat met veel enthousiasme en is van kind af aan geboeid door waterdieren en -planten. Door zijn vrolijke verschijning en uitbundigheid wordt hij weleens de ‘Freek Vonk van de Onderwaterwereld’ genoemd.

Afleveringen op YouTube
In iedere aflevering staat een dier of waterplant centraal. Zo gaat de eerste aflevering over de Amerikaanse rivierkreeft die we steeds vaker zien in Nederland. Wat is dit voor kreeft, hoe gedraagt hij zich en is het een gevaar? Er is een aflevering over zwemwater, over de bijzondere zoetwatermosselen en zelfs over eendjes voeren, want wat betekent dát eigenlijk voor het water in de sloot?



In de klas

Ook op school kun je deze filmpjes kijken, in de klas als extraatje of als aanvulling op bijvoorbeeld de natuur- of aardrijkskundeles les in de bovenbouw. Inmiddels staan er al 15 afleveringen online over verschillende onderwerpen. De video’s duren ongeveer 3 minuten. Ook is er een aparte afspeellijst met leuke korte filmpjes van 1 minuut: OnderWaterWeetjes.

Vragen?
Heb je een vraag aan Ernst? Wil je nóg meer weten over de wereld van (water)planten en (water)dieren? Op facebook.com/ernstsonderwaterwereld kun je hem volgen en vragen stellen.

Bekijk alle afleveringen op het YouTube kanaal van Ernst’s OnderWaterWereld.

Groetjes,
Pauline