Festival de Betovering 2019

8 oktober 2019
In de herfstvakantie bruist het in Den Haag van ruim 550 leuke voorstellingen, films, dans, muziek en workshops tijdens Festival de Betovering! Allemaal voor de jeugd en dit jaar met thema 'De ruimte'. Laat je betoveren!
Thema dit jaar: De Ruimte!
Festival De Betovering is hèt internationale kunstfestival voor de jeugd met ruim 550 voorstellingen en workshops op ruim 55 locaties in Den Haag... wow! In de vijf festivalcentra zijn leuke extra activiteiten met buitenaardse wezens, ruimteschepen en planeten en ontmoet je andere bezoekers. Betoverend leuk!

Opening van De Betovering!

Festival De Betovering wordt feestelijk geopend in de Koninklijke Schouwburg. En meteen daarna is Tiny Echoes te zien, de openingsvoorstelling. Een unieke mix van poppentheater, animatie en muziek over de liefde en het universum.

SLÄPSTICK (6+)
Släpstick neemt je op 22 oktober in de Koninklijke Schouwburg mee in een eigen variété. En zo is SLÄPSTICK als het ware een ode aan de muzikale komiek. Charlie Chaplin meets de middeleeuwse troubadour en meer!

Ruimtevlucht (8+)
Deze voorstelling vol muziek, zang en dans gaat over een ruimteschip dat vertrekt naar een beter leven. Alleen het beste van het beste mag mee. Maar dan blijkt er een verstekeling mee te reizen... Op 23 oktober in Theater aan het Spui! Ga je mee de ruimte in?
 


De Gebroeders Leeuwenhart
De Gebroeders Leeuwenhart (8+) is een spannend avontuur over twee dappere broers. De voorstelling is gebaseerd op de wereldklassieker van Astrid Lindgren. De try out én première zie je in het Theater aan het Spui!

Het Circus (4+)
Komt dat zien! Acrobaten, clowns, leeuwentemmers, zeemeerminnen en een waarzegster in de circusvoorstelling van Rabarber! De vondst van een baby brengt de kaartverkoop van het circus nog meer in gevaar. Of toch niet?

Er zijn 5 festivalcentra bomvol leuke activiteiten!

Festivalcentrum: Theater aan het Spui!
Tijdens De Betovering is Theater aan het Spui één van de vijf Festivalcentra. Naast toffe voorstellingen is hier van alles te doen rond het thema 'De ruimte'. Je kunt sterrenstof maken, met zand tekenen, aan de slag met SPACE-iale materialen en nog véél meer. Ook vind je hier een prikkelarme ruimte. Kom je ook?

Festivalcentrum: Theater & Filmhuis Dakota
Theater & Filmhuis Dakota is één van de vijf Festivalcentra en er is van alles te doen en zien. Verander jezelf in een ruimtewezen, maak sterrenstof en meer. Er zijn te gekke voorstellingen zoals de Gruffalo en voor de filmliefhebbers is er Solan & Ludwig gaan naar de maan (AL) en Race naar de maan (6+).In het Zuiderstrandtheater:

 
Joy (9+)
In de voorstelling Joy in het Zuiderstrandtheater gaan de dansers al dansend met elkaar vechten. En dat is gaaf om te zien! Combineer met de workshop stagefighting!

Kluizelaar (2+)
Dat vierkant op het podium? Dat is een mini-huis! En de bewoner is niet thuis, maar je hoort hem wel. Kom ook naar deze beeldende voorstelling Kluizelaar in het Zuiderstrandtheater.

O Temps d'O (5+)
Circus en muziek in het Zuiderstrandtheater met O Temps d'O! Komt dat zien en horen. Als de twee muzikanten ineens in het water staan, gebruiken ze acrobatiek om droog te blijven.

Ook in de musea is van alles te doen:

Creatief in het Mauritshuis!
In het Mauritshuis maken grote en kleine kids tijdens de Betovering een eigen kunstwerk. Samen met Maurits Muis en een museumdocent ontdek je de werken die in het museum hangen. En daarna in de Kunstwerkplaats zelf aan de slag!Is alles goud wat er blinkt?
In de Gouden Eeuw was lang niet iedereen rijk... integendeel! Tijdens de workshop op 24 oktober in het Haags Historsch Museum leer je er alles over. Daarna ga je creatief aan de slag en maak je je eigen glanzende schilderij.

Gevangen in een tas
Op 22 oktober ontdek je tijdens een rondleiding in Museum de Gevangenpoort hoe het was om vroeger gevangen te zitten. Tijdens de workshop ga je een speciale 'Gevangenistas' versieren die jouw spullen bewaakt!

 
Mini-bioscoop in de ruimte
Bij Filmhuis Den Haag is weer van alles te zien en te beleven in de herfstvakantie. En je kunt hier in de speciale gratis mini-bioscoop ook heel fijn even bijkomen van alle drukte: pak een kussen en reis mee langs de manen en planeten. Leuk!En natuur de afterparty!

ALL ALIENS (welcome!)
Op de Afterparty op 26 oktober in Theater aan het Spui is iedereen welkom! Kom ook en laat je verrassen door de Granny HipHop Crew, geniet van het drumprogramma en ga lekker los in de Silent Drums & Disco.