Hemelvaart - kinderuitjes in en om Den Haag

27 mei 2019
Een heerlijk lang weekend, Hemelvaart! Ideaal om er op uit te gaan.  Waar je in en om Den Haag terecht kunt voor leuke kinderactiviteiten... wij hebben tips voor je. Geniet ervan!

Het belooft zaterdag en zondag prachtig weer te worden. Wat heerlijk! Met Hemelvaart is het donderdag met 18 graden in iedergeval niet koud. Leuke buitenuitjes zijn er genoeg, waar wacht je nog op!

Buitenuitjes in de regio
Op Hemelvaartsdag is het Polderdag en kun je al fietsend genieten van de groene regio. Kies uit één van de vijf fietsroutes van ongeveer 20 km door het landelijk gebied rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Donderdag wordt het met 18 graden heerlijk fietsweer.Voor het ultieme lentegevoel ga je met het Hemelvaartweekend naar Watersportcentrum Vlietland bij het recreatiecentrum Vlietland. Nu de zon steeds meer schijnt en het warmer wordt is het ideaal om een bootje te huren. Vlietland verhuurt verschillende soorten boten, waaronder sloepen, motorboten, zeilboten, kano’s, waterfietsen en roeiboten. Er is voor elk wat wils. Je kan er zelf kamperen!Met mooi weer heeft Den Haag altijd iets extra's te bieden ten opzichte van andere Nederlandse steden: 11 kilometer strand! De vrije blik op de horizon, de frisse zeelucht, de relaxte strandtenten en de stoere surfers roepen altijd een ontspannen vakantiegevoel op. En het beste is: Scheveningen en Kijkduin liggen allebei op steenworp afstand van de Haagse binnenstad. Onze strandtips vind je in dit blog

En natuurlijk geniet je meer op een schoon strand: doe mee aan de BEACHCLEANUP bij Downunder Beach. Mooi weer, 22 graden en zon! Wat heerlijk om dan even over het strand te struinen en de wereld en beetje schoner te maken.Ook leuk: Op vrijdag 31 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) zijn weer de Campina Open Boerderijdagen! In Delft tippen we de Fringe4Kids tour op zaterdag en zondag. Bezoek samen twee verschillende familievoorstellingen (leuk voor jong én oud) en volg tussendoor samen met een officiële stadsgids van Via Vanessa een spannende speurtocht.

In de stad
Natuurlijk staat de stad bol van activiteiten. Op het Lange Voorhout staat het sfeervolle Rrrollend foodtruckfestival van 30 mei t/m 2 juni. Fijn midden in het centrum van Den Haag. Zondag 2 juni is er in de Koninklijke Schouwburg een speciale kindervoorstelling; Het Muizenhuis. 3+

En omdat de weersberichten voor zaterdag en zondag héél goed zijn (fijn!), is ons blog met de 5 HOTSPOTS waar je kunt buiten eten én spelen ook leuk om nog eens te lezen! En wat dacht je van deze buitenspeeltuinen in Den Haag, Zoetermeer en Delft?

Zin in actie? Dan is een Skatekamp bij Skatepark Swaetshop in de Binckhorst natuurlijk hélemaal the place to be!

Kijk vooral even in de uitagenda want er is nog veel meer te beleven in en om Den Haag met Hemelvaart.Alvast plannen voor Pinksteren aan het maken? Wat dacht je van de Appelparade op de Olmenhorst, Festival Boekids, Landgoed Ockenburgh viert de dag van het Kasteel, de Grijze Jager Dag in het Archeon en dat lees je allemaal in ons Pinksterblog vol met leuke tips.

Dagje thuis? Ontdek dan de natuur in je achtertuin en ga opzoek naar kleine diertjes! En check de thuisrubriek voor nog veel meer leuke recepten, knutsels, spelletjes en meer.

Kijk vooral ook regelmatig in onze Uitagenda en de categorie Eropuit, want die worden dagelijks aangevuld met nieuwe tips!
Geniet!
Jantine en Tamara