Herfstvakantie uitjes in en om Den Haag!

10 oktober 2019
De eerste schoolweken zitten er alweer op. En dat betekent: herfstvakantie! Alle tijd dus om leuke gezinsuitjes te doen met de kinderen. Check hier een aantal hele leuke tips in en om Den Haag, Delft, Zoetermeer en Leiden. Veel plezier!
Hoera herfstvakantie!

Op avontuur bij Avonturia de Vogelkelder
Kom deze herfstvakantie naar Avonturia! Doe mee aan een toffe speurtocht door Mappa Mundia en ga op ontdekkingstocht met de spannende Expeditie Bombay. Maak de tofste creaties, want er zijn veel leuke activiteiten, ga goudzoeken en smul van lekkere hapjes bij restaurant De Oehoe. Alles voor een compleet dagje uit dus!Nieuw: Wild Canada
!
Ontdek de wondere wilde wereld van beren, wolven, zeeotters en bultruggen in de nieuwe IMAX film Wild Canada in Omniversum! Maak kennis met de bewoners van het Great Bear Rainforest en ga mee op reis met moederbeer Mox.

Wie ben ik, wie was jij?
Deze educatieve tentoonstelling in het Nationaal Archief is ieder weekend én in de schoolvakantie te bezoeken. Ervaar hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden die je hebt.

Betovering in Den Haag!
Festival De Betovering
is hèt internationale kunstfestival voor de jeugd met ruim 550 voorstellingen en workshops op ruim 55 locaties in Den Haag. In de 5 festivalcentra zijn leuke extra activiteiten. Kom je ook?


Naar het Binnenhof
Kom naar het Binnenhof deze vakantie! Er zijn toffe rondleidingen naar de Ridderzaal en op 24 oktober is het Kinderrijk. Hier ontdek je al knutselend, spelend en luisterend hoe de Tweede Kamer werkt en nog veel meer!

Maurits Muis Familiedag
Kom op 27 oktober naar de Maurits Muis Familiedag in het Mauritshuis. Het programma staat helemaal in het teken van Rembrandt. Ontdek samen met een museumdocent zijn schilderijen en ga in Rembrandt-stijl op de foto!

Met je kaboutertjes
Door heel Nederland heeft Staatsbosbeheer superleuke kabouterpaden aangelegd. Bezoek deze herfstvakantie met je kaboutertjes een van onze favorieten, bijvoorbeeld die in het Bentwoud!Is alles goud wat er blinkt?
In de Gouden Eeuw was lang niet iedereen rijk... integendeel! Tijdens de workshop op 24 oktober in het Haags Historsch Museum leer je er alles over. Daarna ga je creatief aan de slag en maak je je eigen glanzende schilderij.

Gevangen in een tas
Op 22 oktober ontdek je tijdens een rondleiding in Museum de Gevangenpoort hoe het was om vroeger gevangen te zitten. Tijdens de workshop ga je een speciale 'Gevangenistas' versieren die jouw spullen bewaakt!

Lekker jumpen in de vakantie
Ook in de herfstvakantie is Jumpsquare Rijswijk elke dag geopend. Met 3000m2 trampolinefun één van de grootste van heel Nederland. Welk onderdeel is jouw favoriet? De Freestyle Area, de Walk-on-Wall, de BigAirBag of de trapeze?Nacht van de Nacht
Gebruik al je zintuigen in het donker en beleef de Nacht van de Nacht op 26 oktober in het Zuiderpark. Maak een wandeling met een gids, geniet van de verhalen van een echt storyteller of doe mee aan de Nature Escape Room!
 
NIEUW: Family Surf Camps
Leren surfen met de hele familie. Dat kan in de herfstvakantie bij Hart Beach Surfschool! Super gaaf om samen met je ouders te leren surfen over de golven.  En natuurlijk mogen broers en zussen ook mee! Kom jij ook? Quality time at the beachDoe ook eens een dagje buiten Den Haag

Science Centre Delft
Tijdens de herfstvakantie is het 'Maker Week' bij Science Centre Delft. Met als klap op de vuurpijl de gratis Science Day met Mini Maker Faire. Er is een Mad Science show, Escaperoom, 3d gaming en meer. Supertof voor alle leeftijden!

Vakantie bij Ayers Rock 8+
Leer in de herfstvakantie klimmen en boogschieten bij Ayers Rock. Hoe je de klimmuur van maar liefst 17 meter omhoog gaat, leer je van de instructeur. En of er een Robin Hood in jou zit, ontdek je tijdens het boogschieten. Iets voor jou? Op 21, 23 en 25 oktober.

Ontdek en maak de kosmos!
In de herfstvakantie is er weer van alles te doen in Rijksmuseum Boerhaave! Zo kun je de kosmos ontdekken en je eigen kosmos maken. In de workshop 'Sterrenpracht' maak je je eigen lampion met twinkelende sterrenbeelden.Op Duinsafari
Altijd fijn om even lekker naar buiten te gaan met je kabouters. Eén van onze favoriete plekjes is Meijendel, bij de Tapuit. Daar vind je het Monkeybos, de geweldige nieuwe Duincampus en op 25 oktober kun je mee op Duinsafari!

Kom naar Naturalis!
Wow! In het nieuwe Naturalis zie je al het leven in één dag! Je gaat met het hele gezin op ontdekkingstocht in fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook!

FUNtureland
Iets verder weg, maar zó leuk: een bezoek aan FutureLand! In de vakantie zijn er voor kids toffe activiteiten. Voer coole proefjes uit zoals containers stapelen, volg een workshop, doe de kidsquiz en meer! Check data en tijden.

Tip: ga je wat verder weg deze vakantie? Hier vind 14 Kidsproof-musea in heel Nederland!

En nog véél meer leuke activiteiten vind je in onze Kidsproof Uitagenda!
Fijne vakantie!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag