Kerstvakantie activiteiten voor kinderen in het Mauritshuis

2 december 2021
De kerstvakantie begint in het Mauritshuis! De sfeer in het museum is sprookjesachtig. Je krijgt een warm onthaal met een indrukwekkende kerstboom en muziek.

Zowel voor de jongste als de oudere kinderen zijn er dagelijks workshops en winterse voorleesverhalen. Maurits Muis laat je graag zijn favoriete schilderijen zoals het Meisje met de parel zien! Wordt schilderijendokter in de Kunstwerkplaats of ga zelf kijken en speuren door het museum.
Kerstvakantie Mauritshuis kinderen
Geniet met de hele familie van een dagje uit deze kerstvakantie. Het museum is gratis te bezoeken voor iedereen t/m 18 jaar. Voor sommige workshops is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bekijk snel alle activiteiten en reserveer nu alvast je tickets via de roze button onderaan deze pagina!




Maurits Muis en Rembrandt (4+)

Wist jij dat er in museum het Mauritshuis een muis woont? Hij heet Maurits Muis en heeft een spannend avontuur beleefd met de beroemde schilder Rembrandt. Tijdens de het programma bekijk je zijn favoriete schilderijen, lees je samen het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak je zelf een schilderij.

Tijd: 13:00 uur
Duur: circa 90 minuten
Taal: Nederlands & Engels (zie data)
Leeftijd: kinderen van 4 - 6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht)
Prijs: €7,50 per persoon + geldig museumentreeticket (kinderen en volwassenen) Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum




Aan de slag als schilderijendokter (7+)

Weet jij wat een schilderijendokter (restaurator) doet? Schilderijen schoonmaken, onderzoeken en repareren als ze kapot zijn. Heel belangrijk, want de schilderijen in het Mauritshuis zijn vaak al wel 400 jaar oud en hebben veel meegemaakt. De bijzondere tentoonstelling Facelifts & Makeovers vertelt je hier alles over. Trek daarna een witte jas aan en word zelf een schilderijendokter. Je maakt schilderijen schoon, doet onderzoek en gaat natuurlijk ook met verf aan de slag. Werk jij heel precies als een restaurator of gebruik je toch liever je eigen fantasie als een echte kunstenaar?

Tijd: 13:00 uur
Duur: circa 90 minuten
Taal: Nederlands & Engels (zie data)
Leeftijd: vanaf 7 jaar (ouders mogen ook meedoen, maar is niet verplicht)
Prijs: €7,50 per persoon + geldig museumentreeticket (kinderen en volwassenen). Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum




Familierondleiding: Smartphone fotografie (9+)

Samen met een fotograaf ontdekken jullie de mooiste schilderijen van het Mauritshuis. Je bekijkt de schilderijen door de ogen van een fotograaf en leert tegelijkertijd om zelf bijzondere foto’s te maken met je telefoon. De mooiste foto die je maakt printen we uit en mag je mee naar huis nemen.

Tijd: 15.00 uur
Duur: 90 minuten
Taal: Nederlands Leeftijd: families met kinderen vanaf 9 jaar
Prijs: €7,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.



Doorlopende activiteiten (zonder reservering)

In de Kerstvakantie zijn er iedere dag veel leuke dingen te doen in het museum. Ga met je familie of vrienden op de foto of bekijk schilderijen eens helemaal anders met de Slow Art Cards. Voor de kleinsten wordt er voorgelezen op zaal of kan je samen op pad met de gratis kijk- en speuropdrachtjes.





Groeten uit het huishouden van...(alle leeftijden)

Ga in de foyer van het Mauritshuis met de hele familie op de foto als een huishouden van Jan Steen.

Leeftijd: alle leeftijden
Tijd: 11.30 – 15.30 uur op de maandagen van 13.00 – 16.00 uur
Wanneer: iedere dag tijdens de kerstvakantie


Voorlezen in de Gouden Zaal (4+)

Elke dag om 11.30 uur kun je luisteren naar een verhaal in de Gouden Zaal. Over Ia de kerstezel of over Maurits Muis die een spannend avontuur beleeft.

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Tijd: 11.30 uur
Wanneer: iedere dag behalve maandag tijdens de kerstvakantie
Waar: in de Gouden Zaal
Prijs: Gratis




Speuropdrachtjes (4+)

Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.


Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. En... goed nieuws: kinderen zijn altijd gratis! Bezoek dit statige pand en bewonder Het meisje met de Parel, De stier van Potter en nog veel meer klassiekers. Reserveer nu je tickets via de roze button.
Naar de website