Kidsreporters verslaan de Waterwolf

18 oktober 2018
Het grote verwoestende Haarlemmermeer, ook wel de Waterwolf genoemd, moet verslagen worden. In Madurodam is het stoomgemaal nagebouwd dat het water in land veranderde. En dat stoomgemaal mag jij als bezoeker bedienen. Lees snel onze ervaring!
Nieuwe indoor attractie in Madurodam!
Madurodam is veel meer dan miniaturen alleen. Vorig jaar ging de attractie Nieuw Amsterdam open, waarbij je met kanonnen op de Engelse schepen schiet om zo Nieuw Amsterdam te redden. Net nieuw is de Waterwolf, ook niet klein maar met schaal 1:2 een getrouwe weergave van het Cruqius stoomgemaal.



De Waterwolf ligt direct achter de ingang van Madurodam, heel passend aan het water. Een mooie plek, alsof het er altijd al gestaan heeft. De ijzeren armen aan de buitenkant bewegen op en neer. Als de deuren opengaan mogen wij naar binnen. Iedere 6 minuten start een show.



En een show is het! We lopen de donkere ruimte in, maar al gauw start het verhaal in filmvorm op de muur. Het water zwelt aan en dreunt letterlijk door. Je voelt de dreiging. Het vuur laait op, stoom ontsnapt. En zien we daar de waterwolf door het raam?? Ja echt! Het verhaal vertelt filmend de geschiedenis van de Nederlandse strijd tegen het water en het maken van nieuw land, eerst met molens en dan met stoom.



Natuurlijk mag je zelf ook aan de slag. We draaien als gekken aan de wielen van het stoomgemaal om ze allemaal op groen te zetten. Dat is het doel: dan is de Waterwolf verslagen. En dat lukt (natuurlijk!) en symboliseert daarmee waar een klein land groot in kan zijn. Of zoals ze bij Madurodam zeggen; Nederland op zijn grootst.



En dat is wat zo mooi aan deze en de overige nieuwe attracties is. Het verhaalt de geschiedenis van Nederland, mooie verhalen die in Madurodam tot leven komen. Wij waren hier tijdens een studiedag. De oudste heeft de dag erna een toest over de industriele revolutie waaronder stoommachines. Dat wordt na het zien en beleven van de Waterwolf een piece of cake!



Natuurlijk zijn we nog even door de rest van Madurodam gelopen. Het is een uitje vol bezienswaardigheden maar ook steeds meer met doe-dingen en leuke activiteiten. Zoals beats mixen als DJ, vliegen op luchthaven Schiphol,  en in de haven van Rotterdam kun je schepen met containers vullen. Ook aan speeltuinen geen gebrek, een Nijntje variant voor de kleinsten, de Waddenzee voor de fanatieke klimmers en gravers!



Favoriet bij onze kinderen: de dijkdoorbraak voorkomen door de waterschietertjes te dichten (en natuurlijk kleddernat te worden...:-). 



Kortom: wij vonden het een héle geslaagde ochtend in Madurodam en de Waterwolf is weer een hele leuke aanvulling in deze fijne miniatuurstad!

Praktisch: de Waterwolf is vanaf ca. 6 jaar maar kan door sommige kinderen spannend ervaren worden. Onze meiden van 5 en 8 vonden het echt wel spannend. De jongens van 8 en 11 hadden het véél te druk met deze strijd tegen het water!
Ps. Ons vlog van deze dag zie je hier.

groeten uit Madurodam!

Tamara & Jantine  - Kidsproof Den Haag