6 geweldige buitenboeken!

1 december 2020
Maak je buiten-uitje met je kinderen nóg leuker en spannender met deze 6 té gekke buitenboeken!
Naar buiten boeken tips
Buiten wordt nog leuker als je wat meer weet over je omgeving of een beetje hulp krijgt voor een goed buiten-idee. En dat weten ze in de kinderboekhandel heel goed! Daarom tipte In de Wolken in Voorburg en Jeugdboekhandel Silvester in Leiden 6 topboeken die naar buiten gaan nog een stukje leuker maken.Tip 1 - Maak kennis met de wereld van insecten met 100 grappige weetjes & handige feitjes over vlinders, wormen en nog meer kleine wezens in het boek Insectendetective (Maggie Li €12,50). Leuk voor kids vanaf 5 jaar om mee aan de slag te gaan.

Tip 2 - Vanaf 8 jaar is er Vogelgeluiden in het bos (Pinnington €15). Een boek van karton met informatie over 12 verschillende vogels, druk op de knoppen en luister naar hun eigen, unieke geluid. Gaaf toch als je buiten een uil herkent!

Tip 3 - Soms heb je net even een plan nodig wat je buiten gaat doen. Dan helpt het als je op een origineel buitenavontuur-idee wordt gebracht, zoals een zombie-aanval in het park of make-up maken met dingen die je buiten vindt. Of ontdek hoe jij de wildernis zou overleven. Kids vanaf  10 jaar lezen daarvoor Het wildste boek voor buiten (Zwigtman € 14,99): Een buiten-doeboek boordevol originele buitenavonturen.  Cool!Tip 4, 5 en 6 - De serie van Jo Schofield en Fiona Danks (Uitgeverij Christofoor per stuk €14,95). is ook o zo leuk met 3 boeken: De Wilde stad, Het bosboek en Het slechtweerboek.
Waar ga jij naar buiten? Misschien wel gewoon in de stad. Ook daar kan je veel dingen ontdekken en bijvoorbeeld een wilde bloemenkrans maken. Of in het bos: met een tak maak je een pijl en boog, een dromenvanger of natuurlijk een hut.

En het hoeft echt niet altijd mooi weer te zijn om naar buiten te gaan; dat lees je in het slecht weer boek. Met ideeën om met regen, wind en sneeuw er ook een gave buitendag van te maken. En is het echt te slecht weer; dan blijf je toch een keertje binnen en ga je lekker lezen!

Uiteraard haal je deze boeken bij In de Wolken in Voorburg en bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden.

Download ook ons GRATIS digitale mini magazine met daarin 25 geweldige plekken voor gezinnen in de Nederlandse natuur. Dan heb je meteen een overzicht van fijne buitenplekken.Met leuke kidsroutes, wandelingen, avontuurlijke speelplekken en natuurlijk fijne (take-away) horeca. Je ontvangt het digitale mini magazine nu tijdelijk bij inschrijving voor onze nieuwsbrief. Schrijf je direct in via deze link en ontvang de gratis download!

Veel plezier ermee!