Kinderboekenweek in Den Haag

30 september 2019
Reis mee door verhalen tijdens de Kinderboekenweek. Check hier leuke activiteiten in Den Haag!
Het thema van de Kinderboekenweek is 'Reis mee!'. Waar reis jij het liefst naartoe? Naar verre landen? Of naar sprookjesland? Pak een boek en verdwaal lekker in de mooiste verhalen. De leukste activiteiten op een rij:

Verhalenreis in het museum
Het Kinderboekenmuseum neemt je in oktober mee op Verhalenreis! Maak in het Verhalenlab een giga ansichtkaart, luister naar de Verhalendame en laat je door Jacques Vriens en Koos Meinderts meenemen op de mooiste avonturen.

Letterland bij Meermanno
Letterland in Meermanno is een groot succes en dus verlengd! Heb je het nog niet bezocht? Kom dan nog snel een kijkje nemen! Je kunt nog t/m 6 oktober letters timmeren, vissen of borduren. En uit je dak in de letterdisco! 

Het Kinderboekenfestijn in de Centrale Bibliotheek is één groot feest! Met optredens en workshops van schrijvers, illustratoren en muzikanten. En de grote Annie MG Schmidt familiequiz om 16.00 uur. Misschien win jij wel de wisseltrofee!

Woensdag 2 oktober genieten kids vanaf 4 jaar van een muzikaal voorleestheater van het Residentie Orkest bij Paagman op de Fred. Het draait helemaal om vervoer en na afloop mogen de kinderen zelf muziekinstrumenten uitproberen. 

Bij De Vries Van Stockum
Ook bij boekhandel De Vries Van Stockum wordt de Kinderboekenweek gevierd met mooie boeken en toffe activiteiten. Zo maak je op 6 oktober een boekenlegger van afvalplastic en op 12 oktober is een wetenschapsmiddag!

Jacques Vriens vertelt!
Reis mee naar de sprookjeswereld in de verhalen van Jacques Vriens. Want hij kan niet alleen mooie verhalen schrijven, maar ze ook prachtig vertellen. Op 13 oktober sluit hij de Kinderboekenweek af in het Kinderboekenmuseum. Kom ook! 

Nog veel meer!
Niet alleen tijdens de Kinderboekenweek is er heel veel leuks te doen voor kids. Maar eigenlijk altijd. In onze Kidsproof-uitagenda vind je allerlei tips. Van toffe voorstellingen tot gave rondleidingen en nog veel meer. Snel kijken dus!