Koeiendans - Afgelast

10 maart 2020
In de lente mogen de koeien de wei in na een hele winter binnen te hebben gezeten. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei, ze doen even helemaal gek van blijdschap. Zoveel enthousiasme, dat werkt aanstekelijk, en jij kan daar bij zijn!
Blije koeien dansen de wei in!
Vanwege Corona zijn alle koeiendansen met publiek afgelast

Koe-alert

Hou de agenda van Kidsproof en Land van Wijk & Wouden in de gaten, want een koeiendans wordt vaak pas kort van te voren aangekondigd. Het is namelijk van het weer afhankelijk wanneer de koeien weer naar buiten gaan. Het weiland moet droog genoeg zijn en er moet voldoende lekker vers gras zijn om te eten, pas dan gaan de dames graag naar buiten.

De eerste koeiendansen zijn gepland:

Nog meer dansende koeien:

Check ook onze vlog over de koeiendans bij Jeu de Boer in 2019:

 

Wist je dat ongeveer 6 weken nadat de koeien voor het eerst naar buiten zijn gegaan de lekkere romige graskaas in de boerderijwinkels te koop is? Ga dan nog eens terug naar de boerderij waar je naar de koeiendans hebt gekeken. Graskaas is een heerlijke zachte en romige boerenkaas. Wil je nog meer weten over het maken van kaas, lees het verhaal over Kaasboerderij Onderwater.

Koe Alert is een initiatief van Stichting Land van Wijk & Wouden en wordt in samenwerking met de melkveehouders in de regio georganiseerd. Voor meer info over de koeiendansen en het Land van Wijk en Wouden, klik hier.