Lentekriebels Festival in Den Haag

24 januari 2020
Last van Lentekriebels? Kom dan in de voorjaarsvakantie genieten van de leukste kindervoorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en in Korzo!
Lentekriebels festival Den Haag Voorjaarsvakantie 2020
Naast alle voorstellingen kun je in Theater aan het Spui gratis meedoen aan een interactief spel gebaseerd op een kunstwerk van de wereldberoemde kunstenares Yayoi Kusama. Zo wordt de foyer omgetoverd tot een kleurrijk lenteparadijs. Laat het maar kriebelen!

In de Koninklijke Schouwburg zie je:

NEE!
24 & 25 februari, vanaf 2 jaar
Wat als je helemaal niet wil doen wat anderen van je verwachten? Wat als je liever in de plassen stampt en je moeder na-aapt? Tessa en Olivier zeggen keihard nee en dat levert een mooi avontuur op. Nee! is een energieke voorstelling over nee zeggen; vast heel herkenbaar voor de kleintjes:-).

Repelsteeltje en de blinde prinses
27 februari t/m 1 maart, vanaf 8 jaar
Repelsteeltje is een familievoorstelling met verrassende bewerkingen, uitbundige decors, spetterende liedjes, veel humor en bovenal een geweldige cast. Snel reserveren want de kaartjes gaan snel! Tip: De voorstelling van 1 maart wordt toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden.In Theater aan het Spui zijn leuke lente-activiteiten rondom de voorstellingen: 

Warnet
23 & 24 februari, vanaf 7 jaar
In Warnet zit je midden in het oog van een kolkende beeldenstroom, waarin de wonderlijke wirwar en de schoonheid van het leven worden gevierd. Op een tribune middenin een witte kubus word je opgeslokt door een videowereld van 360 graden... Laat je verbazen en verwonderen!


Adios
25 februari, vanaf 7 jaar
Een oude vrouw zit mijmerend bij de kachel. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af. Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt – het is haar geliefde van vroeger. Kom ook naar deze troostrijke ode aan de liefde, met een lach en een traan.Werkplaats Hartendieven
24 t/m 28 februari, vanaf 8 jaar
Voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar die er kriebels van krijgen om op het toneel staan is er de speciale Theaterwerkplaats van HNTjong! Doe, denk en onderzoek maar mee. Er is ook een gebarentolk aanwezig, dus ook dove kinderen zijn van harte welkom!

Pak'm!
26 februari, vanaf 3 jaar
Ben jij dol op verstoppertje spelen? Kom dan naar Pak'm! Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aan-geren... Leuk!


 
Boef
27 februari, vanaf 4 jaar
Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een groot avontuur. Wie is de echte boef?

Dier
28 februari, vanaf 8 jaar
Dier is een muzikale voorstelling over dieren die op mensen lijken en mensen die op dieren lijken. Over de genialiteit van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons. Op welk dier lijk jij?In Korzo geniet je van:

Vergeten Dieren en verloren zaken
26 februari, vanaf 6 jaar
Dit is een serieus grappig verhaal. Over dingen die er eerst zijn en dan verdwijnen. Om veel later, onverwacht weer even op te poppen uit het niets. Kom ook naar deze speelse voorstelling vol levende objecten over (bijna) uitgestorven diersoorten.

MurMur
27 februari, vanaf 4 jaar
Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en de acrobatische componist Camiel. Hij bouwt een wereld vol geluid. Een purrende kat klinkt uit een jaszak, een zwerm bijen vliegt vlakbij door de lucht... Rising Tide
29 februari, vanaf 8 jaar
Hoe hou je je hoofd boven water als de wereld warmer wordt? De zee stijgt, diersoorten verdwijnen. Dat mag toch niet? In een speels en geëngageerd stuk met dans, acrobatiek en mime worden abstracte ideeën fysiek gemaakt. Niet als klaagzang, maar als oproep tot actie!

De Donkere Dagen
1 maart, vanaf 6 jaar
De tienjarige Daan gaat logeren bij zijn opa. Hij houdt van spannende verhalen. Hij heeft alleen één probleem: hij is bang in het donker. En toch is hij heel benieuwd naar die oude kast in de logeerkamer... Ga je mee in de spannende fantasiewereld van Daan?Festival voor iedereen!
Tijdens dit festival wordt nog meer dan andere jaren rekening gehouden met kinderen met een beperking. Daardoor is het nu echt een festival voor iedereen! Bij alle voorstellingen zijn meer rolstoelplaatsen gecreëerd en het interactieve spel in de foyer is rolstoeltoegankelijk. De theaterwerkplaats Hartendieven wordt met tolken Nederlandse gebarentaal toegankelijk gemaakt voor dove kinderen. En op 1 maart zie je Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) die speciaal voor blinde kinderen wordt begeleid met audiobeschrijving door een blindentolk die live vertelt wat er op het toneel gebeurt. Daarvoor hebben de kinderen een meet & feel met de acteurs zodat ze bekend raken met hun stemmen en bepaalde decorstukken hebben kunnen voelen.

Bij Korzo kun je je voor de voorstelling bij de servicebalie melden als je minder goed ter been of slechthorend bent. Dan zorgen zij voor een plaats vooraan in de zaal. Kom je met een rolstoel, neem dan van tevoren contact met hen op, zodat zij een rolstoelplaats kunnen reserveren. Vlakbij de ingang van Korzo bevinden zich twee algemene gehandicapte parkeerplaatsen.Heel veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag