Wat gaan we doen in de meivakantie?

14 april 2018
Héérlijk, het is weer bijna meivakantie! Heel veel vrije dagen om er lekker op uit te gaan met elkaar.

Of je nu één of twee weken meivakantie hebt: april mei is altijd een héle fijne tijd om even vrij te zijn! Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken. We hebben natuurlijk ook voor deze meivakantie weer een heleboel tips voor de leukste familie-uitjes voor je verzameld.

Wist je dat we in onze uitagenda talloze leuke vakantieuitjes en kinderactiviteiten voor de meivakantie in Den Haag voor je op een rijtje hebben gezet? Van sportieve kinderactiviteiten tot culturele uitjes voor het hele gezin. En zowel binnen- als buitenactivieten! Ook gratis en low budget uitjes.

Zo kun je bijvoorbeeld naar de Campina Boerderijdagen
Melkbusheffen, skippykoerace, zelf leren melken en natuurlijk een koe aaien. Het kan allemaal tijdens de Campina Open Boerderijdagen! Kom je ook 11 en 21 mei? Bij de familie Rodenburg en nog veel meer boeren staat de deur open!
Gratis toegang 

Lees hier onze tips voor nog veel meer leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten in de meivakantie!

Ontdek bijvoorbeeld het Binnenhof. Maak kennis met kamerleden, geniet van theater en doe mee aan de rondleiding door de Tweede Kamer tijdens Kinderrijk van Prodemos. Ook leuk: in de vakantie is er bijna dagelijks een rondleiding over het Binnenhof!
Ga op ontdekkingstocht

Een dagje minder weer? Dan is de Great White Shark (6+) een echte aanrader.  De grote witte haai... is het een bloeddorstig zeemonster of een fascinerend dier waar we nog veel van kunnen leren? Ontdek het in Omniversum waar deze film vanaf 24 april te zien is in de enorme koepel!
Zwem je mee?

Science Centre zonnebeestje
Lekker bezig met techniek
Bij Science Centre Delft is er weer een te gek programma tijdens de meivakantie met bijna dagelijks een toffe workshop. Maak bijvoorbeeld je eigen bootje, een LED figuurtje, bibberspiraal, hovercraft of Rolf Hut vlieger!
Technische workshops 

Kraak de code
Het kraken van codes staat centraal tijdens de meivakantie bij COMM, Museum voor Communicatie. Iedere dag 4 workshops: van middeleeuwse codes tot moderne beeldtaal. Lukt het jou de codes te kraken?
Codetaal bij COMM

Kanoën, klimmen of zeilen
Altijd al willen weten wat je kunt doen bij WSC Vlietland? Kom dan langs in de kennismakingsweek in de meivakantie! Op 1, 2 en 3 mei kun je kanoën, klimmen of zeilen. Bekijk de activiteiten en reserveer je plekje!
Kennismakingsweek Vlietland 

Ga je mee op avontuur?
Op expeditie in de grotten, goud zoeken, klimmen en klauteren bij Expeditie Bombay... Bezoek Avonturion in Avonturia de Vogelkelder! Na alle spannende avonturen heb je vast zin in wat lekkers bij de Oehoe. Top dagje uit!
Leuk dagje uit! 

Dematons
Tentoonstelling Dematons
Ook fan van de tekeningen van Charlotte Dematons? Dan wil je de tentoonstelling bij het Kinderboekenmuseum niet missen! Gebaseerd op 100 originele illustraties loop je rond in haar prachtige wereld. Wij vonden het magisch!
Kinderboekenmuseum 

Prachtige poppenhuizen
In het Haags Historisch Museum vind je een tentoonstelling over prachtige poppenhuizen. Kom ze ook bekijken en volg meteen een van de workshops! Op 1 mei maak je een mini-schilderij en op 13 mei ontwerp je de kamer van je dromen.
Twee leuke workshops 

Lekker naar de film!
Bij Filmhuis Den Haag zijn er in de meivakantie weer superleuke kinderfilms. Wat dacht je van Buurman & Buurman of De Hazenschool? Ook een bezoekje waard is de grappige en ontroerende documentaire Hobbyhorse Revolution!
Filmhuis Den Haag 
 
Kids-Ontbijt!
In de knusse ruimte boven 't Haagsch Snoephuis kun je deze meivakantie terecht voor het gezellige Kids-Ontbijt! Je vindt het op de Fred. Leuk & lekker begin van de dag!
Begin je dag goed!

Dierenvriendjes
In bibliotheek Nieuw Waldeck is een leuke, gratis vertelvoorstelling door Lizette de Koning, de schrijfster van Job en Keetje: Dierenvriendjes! Kom je ook?
Meld je aan 
 
Hiep hiep hoera!
Het is feest op 27 april, want dan is onze Koning jarig! En dus worden er heel veel leuke activiteiten georganiseerd. De leukste tips met kids in en om Den Haag vind je hier!
Koningsdag 2018 

Kleine Zeemeermin
Laat je meenemen naar de betoverende wereld onder water met De Kleine Zeemeermin. Deze net nieuwe familiemusical van Theater Terra is op 29 april in de Schouwburg!
Familiemusical (6+) 
 
Kras (2+)
In Kras ontmoeten 2 muzikanten en een tekenaar elkaar en hiermee de wereld van klank en beeld. Op 29 april in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg.
Peutervoorstelling
 
Kikker leest & zingt
Op zondag 6 mei zingt Kikker liedjes uit de Kikker-musicals en vertelt hij al zijn avonturen. Leuk voor kindjes vanaf 3 jaar in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg!
Kom je ook?

Ark van Noach
In de meivakantie speelt Theaterschool Rabarber de muzikale familievoorstelling De Ark van Noach! Het is gebaseerd op het Bijbelverhaal, maar dan net een beetje anders. Noach's ouders willen namelijk niet meer samen onder één paraplu. Net nu het gaat regenen....
Reserveer je kaartjes!
 

Planet Jump vernieuwd!
YES! Planet Jump is helemaal vernieuwd. In deze mooie kerk kun je heel vet springen en nu ook klimmen op de klimwand en het Ninja parcours afleggen. En wij mogen maar liefst 6 Kidsproof-Jump-arrangementen t.w.v. €60 weggeven... klik door en doe mee!
Spring, klim en klauter!


Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan direct even aan!

Inspiratie voor buitenspelen? Bekijk dan deze met 14 leuke buitenuitjes; ook leuk voor de meivakantie en allemaal in de buurt van Den Haag!

Tip: Houd ook onze Uitagenda in de gaten die we dagelijks aanvullen met leuke uitjes voor kids in Den Haag.

Wij wensen je alvast een hele fijne meivakantie met het hele gezin!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag