Meivakantie in coronatijd: wat gaan we doen?

13 april 2021
Door het coronavirus zitten we alweer heel wat weken thuis en ziet elke dag er bijna hetzelfde uit. Er komt een fijne break aan want de meivakantie staat voor de deur. Dit jaar blijven we in Nederland en zijn veel Kidsproof-adresjes nog gesloten. Gelukkig is heel veel nog wél mogelijk! Zeven tips om er tóch een hele leuke meivakantie van te maken!

7 tips voor een leuke meivakantie met kinderen in coronatijd

1. Verander de dagelijkse structuur

Dat hoort nou eenmaal bij vakantie, dat je alles nét een beetje anders doet dan normaal. Het liefst een beetje losser: wat later naar bed, wat minder streng met schermtijd (kun je zelf ook nog wat werk doen als dat nodig is) en wat makkelijker met eten. Bekijk hier leuke inspiratie voor elke dag van de week.

2. Kies voor elke dag één echte highlight

Dat maakt de dagen memorabel. Zonder highlights wordt het een saaie bedoening…. Kamperen in je eigen tuin, een mega hut bouwen, schat zoeken (met echt een héle coole schat) en een dag lang alles eten wat je wilt. Bekijk hier 25 tips om in de meivakantie thuis te doen met kinderen.

3. Ga naar lekker buiten!

Naar buiten gaan en spelen met water geeft vakantiegevoel, vooral nu we gezegend zijn met mooi weer. Ga op zoek naar kikkerdril, doe een watergevecht, knutsel bootjes van limonadeflessen en probeer ze te laten varen. Ahoy! Bekijk hier 25 tips om buiten te doen met kids.



4. Ga voor actie!

Bewegen is belangrijk om je een beetje happy te blijven voelen en bovendien helpt ‘t enorm als je kids hun energie overdag een beetje kwijtraken. Als je echte zomerse activiteiten kiest, krijg je nóg meer vakantiegevoel: denk bijvoorbeeld aan badminton, beach ball, jeu de boules en bliklopen (eerst zelf maken met conservenblikken en touw en dan pimpen met verf).

5. Sluit de dag samen af

Maak een vuurtje in de tuin als het donker wordt (en rooster marshmellows), slaap in je hut op je kamer of buiten in de tent, maak met een laken en een geleende beamer een openlucht bioscoop of kies voor een filmavond met bakken popcorn en slaapzakken op de grond in je woonkamer. En heb je onze kletspraat al gezien?

6. Kijk wat wél kan

Gelukkig zijn er her en der een aantal uitjes nog wél mogelijk. We hebben ze in onze uitagenda gezet op datum of in de eropuit-categorie. Wat dacht je van een toffe tocht met een autootje langs de bollenvelden.

7. De kinderen gaan op Kamp!

Wij verzamelen de leukste vakantiekampen, dagkampen, zomerkampen en sportkampen voor je! In de regio Den Haag voor overdag óf iets verder weg met overnachtingen, er zijn zoveel leuke kampen voor kinderen in de meivakantie! 
De kids lekker bezig, veel buiten en nieuwe vrienden maken en als ouders heb je ook even tijd voor jezelf. Dat is er hier in iedergeval best bij ingeschoten tijdens deze Coronatijd.

Nóg meer vakantiegevoel?

- Leg elke dag vast met je fotocamera en maak er een leuk fotoboekje van.
- Eet in het thema van vakantielanden (franse croissantjes bij het ontbijt, gevulde griekse pitabroodjes als lunch en mexicaanse wraps als avondeten).
- Verstuur elke dag een leuke (vakantie)kaart aan iemand die je lief vindt.

Fijne meivakantie!