Zaterdag 17 maart: Museumnacht Kids!

26 februari 2018
Jonge culturele nachtbrakers opgelet! Zaterdag 17 maart is de Museumnacht Kids! Hier lees je er alles over.
UITVERKOCHT
Museumnacht Kids is veel meer dan alleen in het donker een bezoekje brengen aan een museum. Er zijn veel leuke dingen te doen en te zien! Tussen 17 en 22 uur openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten. Met speciale bussen pendel je heen en weer. Superleuk!

Dit jaar is het thema ‘Beestenboel’. Kinderen laten hun creatieve kant zien bij een van de knutselworkshops, zij kunnen ‘stopmotion’ filmpjes maken, films over enge en lieve beesten kijken of zij speuren naar gekke dieren in mooie kunstwerken.

Hieronder een aantal van de activiteiten:

Museumnacht Kids wordt afgetrapt met een rockconcert door de populairste rockband onder de kikkers: RockFrogs! Dans, zing én spring mee bij het Gemeentemuseum. Na afloop kun je zelfs handtekeningen scoren! Cool!



Beestenboel in het Haags Historisch Museum
Psst! Er lopen dieren door het Haags Historisch Museum! Je ziet ze tijdens de rondleiding of de vossenjacht. Je komt ze ook tegen in de poppenvoorstelling, de workshop of de spetterende afterparty. Of word er zelf één... 

Naar de Tweede Kamer
De Tweede Kamer saai? Echt niet! Zeker niet tijdens Museumnacht Kids! Ga op zoek naar antwoorden en wie weet vind je ook wel een verstopt dier! De avond is pas echt klaar als je een mooie foto op de Kamerzetel hebt gemaakt!



Nachtinspecteurs gezocht!
Ben jij niet bang voor losgeslagen beesten? En heb jij de juiste moves en zangtalent om alle beesten weg te jagen? Dan zoekt het Gemeentemuseum jou! Kijk in alle hoeken en gaten en red het museum van de beestenbende!

Lampje in de bieb
In Bibliotheek Scheveningen kun je luisteren naar het boek 'Lampje', een verhaal over hele stoere piraten en geheimzinnige zeewezens. Schrijfster Annet Schaap vertelt je er alles over in een muzikale vertelvoorstelling!



Beestenboel in het Mauritshuis
Wat leuk! Zangeres Do zingt deze avond voor de kleintjes in het Mauritshuis! Ook zijn er toffe workshops, een vies verhaal over dierenpoep en Ingrid en Dieter Schubert vertellen over Maurits Muis. En Maurits Muis mag zelf ook opblijven!

Zeebeesten in Muzee
Is het een haai? Een walvis? Bedenk in Muzee je eigen zeebeest en maak hem samen met de Cardboarders van karton. Met een paar simpele trucjes komen ze tot leven... waah! Ook tof: ga op avontuur in de blacklight-grot, mét neon-schmink.



Museum Swaensteyn
Ook Museum Swaensteyn doet mee met de beestenboel! Knutsel een spin, luister naar dierenverhalen, doe de Romeinenspeurtocht, laat je schminken, bekijk de poppenvoorstelling of doe een van de andere beestachtige activiteiten!

Afsluiten met een afterparty
En voor je het weet is de nacht voorbij... Gelukkig is er een afterparty in het Haags Historisch Museum waar je jouw coole moves kunt laten zien op de fijnste muziek! Ook is er een hip-hopdansdemo. Als dit geen coole afsluiting is...




Pendelbusje komt zo...
Laat je tijdens Museumnacht Kids vervoeren in stijl met de toffe pendelbus! De historische bussen vertrekken circa iedere 20 min vanaf de Hofvijver in het centrum van de stad naar verder gelegen musea. Super handig!

Bestel je tickets!
Wil jij bij alle toffe activiteiten zijn van de deelnemende musea en culturele instellingen tijdens Museumnacht Kids? Bestel dan snel en gemakkelijk je tickets online! Het belooft een echte beestenboel te worden, dus waar wacht je nog op?



Heel veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag