Museumnacht Kids 2019: laat je fantasie de vrije loop!

21 februari 2019
Lekker laat opblijven en heel veel leuke dingen doen. Dat is de Museumnacht Kids! Hier lees je wat er te doen is en kun je direct kaartjes bestellen. Veel plezier en tot 16 maart!
Museumnacht Kids
Kunstenaars gezocht!
Beweeg, zing en dans mee tijdens de interactieve openingsshow van de Museumnacht Kids. De opening is in het Gemeentemuseum van 16.30 tot 17.00 uur. Zorg dat je lekker op tijd bent als je verzekerd wilt zijn van een mooi plekje!

Dansen in het Elfenbos
In Museum Swaensteyn word je verwelkomd door rode, zwarte, roze en allerlei gekleurde elfjes. Ze wijzen je de weg naar de photobooth, workshops, spelletjes en meer. Er is dan ook zoveel leuks te doen tijdens de Museumnacht!

Boer Boris komt tot leven
Er staat iets magisch te gebeuren in het Kinderboekenmuseum tijdens de Museumnacht. Boer Boris wordt tot leven gebracht door illustrator Philip Hopman. En hier kan hij jouw hulp goed bij gebruiken! Help jij Philip mee?

Toveren met taal!
Wist je dat je kan toveren met taal? Je ontdekt het tijdens deze workshop rappen in het Mauritshuis. En je inspiratie? Die haal je uit de schilderijen! Maak een coole rap over 'Het meisje met de parel' bijvoorbeeld! Een heus kunstwerk van woorden.

Reis door de ruimte
Ga in Museon mee op reis naar de ruimte tijdens deze interactieve, fantasievolle en muzikale voorstelling. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om te wonen op een andere planeet? Wonen daar al SPACE-iale bewoners? En hoe zien die er uit?

Levende tekeningen
Tijdens Museumnacht Kids is alles mogelijk! Zo kun je bij COMM je eigen tekening tot leven laten komen. Maak een mooie tekening, kleur hem in en breng hem tot leven met de iPad. Magie is heel gewoon deze avond...



'Landgenoten'!
Als jij koning of koningin zou zijn van ons land, wat zou jij dan wensen? Schrijf je droom voor Nederland op in je eigen troonrede en lees hem voor al zittend op een echte troon bij ProDemos. En bezoek deze avond de Ridderzaal!

Zo draait de molen
Leuke theatervoorstelling voor kids van 4 tot 8 jaar bij Molen de Vlieger. Het laat je zien hoe het leven in een molen is en waar deze voor gebruikt wordt. En wie weet ben jij wel een molenaar in de dop?

Uit je bol bij Escher
Wist je dat Escher een fantasiedier had? Wentelteefje heet het. En is de inspiratie van een prachtige dansvoorstelling. Oh, en meedansen op de magische klanken van de hangdrum mag hoor. Kom ook en ga lekker uit je bol bij Escher in het Paleis!

En we gaan nog niet naar huis
De Museumnacht mag dan voorbij zijn, het feest gaat gewoon nog even door. En wel tijdens de afterparty in de Tweede Kamer der Staten-Generaal! Show je coolste moves op je favoriete nummers. Welk nummer vraag jij aan bij de DJ?

(Pendel)busje komt zo
Benieuwd hoe je in korte tijd naar het volgende museum komt? Laat je in stijl vervoeren met een toffe pendelbus van het Haags Bus Museum! De historische bussen vertrekken circa iedere 20 min vanaf de Hofvijver naar verder gelegen musea. Super handig!

Wees erbij!
Wil jij bij alle toffe activiteiten zijn van de deelnemende musea en culturele instellingen tijdens Museumnacht Kids? Bestel dan snel en gemakkelijk je tickets online! Het belooft weer helemaal te gek te worden, dus waar wacht je nog op?