Online familieactiviteiten van museum Prinsenhof

17 april 2020
In Museum Prinsenhof Delft duik je in de geschiedenis. Met al het mooie, spannende en bijzondere dat er te zien is, kan je ook thuis aan de slag. Print ze uit, zoek een lekker plekje, pak potloden, penselen, verf en andere knutselspullen en laat de kunstenaar in je naar boven komen!
Thuisopdrachten Museum Prinsenhof. Foto: Marco Zwinkels
Ben jij wel eens in Museum Prinsenhof Delft geweest? Je kunt er heel mooie, bijzondere en spannende dingen zien. Maar het museum is nu gesloten. Het is stil in de zalen. Maar niet getreurd, want ze hebben superleuke activiteiten bedacht over de dingen dat je in het museum kunt zien. 

1. Maak een Delfts blauw tegeltje - 6+

Laat je inspireren door het wereldberoemde blauw witte aardewerk en maak een Delfts blauw tegeltje. Klik door naar de website voor deze opdracht. Maak er een foto van en deel het via: #museumprinsenhofdelft

maak een Delfts blauw tegeltje

2. Ontwerp en versier je eigen vaas - 4+

Het blauw witte Delftse aardewerk is wereldberoemd. Maak zelf een versiering voor een vaas. Wil je andere kleuren gebruiken dan blauw? Dat mag natuurlijk! Gebruik zoveel kleuren als je wilt. Hier vind je de tekening van de vaas.

3. De Prinsenhoftuin in Delft - 4+

Deze tuin, met een beeld van de vader des vaderlands Willem van Oranje, ligt naast het museum. Ga naar de website om de kleurplaat te downloaden.



4. Breinbreker - 8+

Lang geleden woonde Willem van Oranje in het Prinsenhof. Wat weet jij over de Vader des Vaderlands? Print de woordzoeker uit, laat je hersenen knarsen en los het raadsel op. Je vind de Delftse breinbreker hier.


Over Museum Prinsenhof

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Superspannend en zo komt de geschiedenis écht tot leven. Ook zie je er Delfts blauw, schilderijen en maak je kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Je vindt het museum aan het Sint Agathaplein 1 in Delft. We hopen natuurlijk dat we snel weer naar het museum kunnen. Naar de website