Ontvoer je vader op vaderdag

28 mei 2018
Op vaderdag ontvoer je je vader om samen met jou supertoffe dingen te doen. Tip: betrek je moeder in het complot, zij wil je vast even helpen;-). Veel plezier!
Vaderdag 2018
Stoere mannen ontbijt
17 juni is het vaderdag en mag papa lekker uitslapen en jij extra vroeg je bed uit. Heb je namelijk voldoende tijd om het stoere-mannen-ontbijt klaar te maken. Lekker stevig en goed vullend. Er staat namelijk een druk programma te wachten.
 
Ingrediënten:
  • Bacon, 8 plakjes
  • Eieren, 4 stuks
  • Witte bonen in tomatensaus, 1 blikje
  • Geroosterd brood
Leg de plakjes bacon in de pan en bak ze lekker knapperig. Warm de witte bonen in tomatensaus op in een pannetje. Bak de eieren en rooster de broodjes. Serveer alles in gezellige schalen en op borden en zet het op een gezellig versierde tafel.
 
 
Cadeau-idee
Zoek je nog leuke ideeën voor een cadeautje? Wij vonden dit een leukerd én passen bij de dag! Zoek in de tuin of in het bos, park of ander natuurgebied allerlei soorten blaadjes, takjes, stokken en andere ‘natuuritems’. Maak hiervan een ‘natuurfiguur’. Dat kan een poppetje zijn (papa!) of schrijf een leuke tekst voor papa. Zet de foto als verrassing als beginscherm op z’n telefoon/Ipad/computer en /of maak er een foto van en stop hem in een cool versierd lijstje.
 


Echte papa-activiteiten
Heb jij al een poosje dingen op je lijstje staan die je heel graag met je vader wilt doen? Echte papa-activiteiten? Dan is dit je kans! Maak een toffe uitnodiging en geef deze bij het ontbijt. Hierop staat dat jij je vader vandaag ontvoert om samen op avontuur te gaan...

Maak er meteen een stempelkaart van met 5 (of misschien wel 10!) activiteiten die hij samen met jou moet doen. Wat dacht je van in een boom klimmen, slootje springen, verstoppertje spelen, van een duinpan afspringen, hut bouwen, beestjes zoeken en natuurlijk gave buitenspelletjes doen. Onze favoriet: Vlaggenroof!
 

 
Ontvoer papa naar het strand! 
Altijd leuk: neem je vader mee naar het strand. Voor een Dad's Surfday bijvoorbeeld. Super cool en leerzaam. En wist je dat je aan het strand ook de leukste spelletjes kunt doen? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Misschien zit er ook wel iets voor jou en je vader tussen!

Meer leuke vaderdaguitjes
Durft jouw papa naar de haaien? Neem em dan (gratis op vaderdag!) mee naar Great White Shark in Omniversum! Ook leuk om samen met je pa te doen is de workshop solderen in Science Centre Delft! Hilarisch wordt het met het de Bubbelrun in het Zuiderpark, leuk voor de hele familie!

Stoer eten bij het kampvuur
Niet alleen het ontbijt is belangrijk. Al die activiteiten zorgen voor trek en dorst. Heb je bijvoorbeeld al eens ‘aardappels gehengeld in kampvuur’? Verpak de aardappel in aluminiumfolie (kun je thuis al heel goed doen) en stop hem in het ijzerdraadmandje. Hang dit vervolgens in het vuur en wacht tot de aardappel gaar is. Dat is nog eens stoer eten!

 
En wat dacht je van zelf brood bakken boven het vuur. Zoek een lange stok in het bos en snij er samen met je pa een punt aan. Om de punt van de stok kneed je een bolletje brooddeeg, dat kun je vanaf huis al meenemen. Kijk snel hoe je brooddeeg maakt voor 10 heerlijke broodjes. Deze stok houd je een poosje boven het vuur tot het broodje gaar is. Smullen!

Niet vergeten.. 
Natuurlijk rooster je als toetje heerlijk marsmallows boven het vuur en oh, en denk je ook aan de ‘bierkoelmachine’? Maak een hengel vast aan een blikje bier en hang het in de sloot, de zee of het meer om lekker koud te worden.
 
Toegegeven, het vraagt wat voorbereiding, maar dan ben je wel verzekerd van een topdag. Veel plezier!