Op tuinsafari met de boswachter!

6 februari 2019
Doe je voordeur open en kijk eens met de ogen van een boswachter. Ga op onderzoek uit! Boswachter Mark Kras vertelt je er alles over.
"Til eens een steen op en grote kans dat je daar pissebedden, wormen en duizendpoten tegenkomt. Zo’n duizendpoot moet oppassen, want als hij tegen de avond op jacht gaat kan hij van jager zomaar in prooi veranderen. Want in heel wat tuinen en parken scharrelt een egel rond.

Egels zijn dol op slakken, wormen én duizendpoten. Maar ook zij moeten oppassen, want tegenwoordig komt ‘s avonds de vos de stad in. Een egel moet zich dan razendsnel oprollen anders is hij het haasje.

In de eerste maanden van het jaar zul je vossen vooral in de duinen en bossen vinden. In april worden de eerste jongen geboren. Als de jongen wat groter zijn komen ze uit het hol en gaan ze op onderzoek uit. Spelend en speurend verkennen ze de natuur.''

In Nationaal Park Hollandse Duinen kun je zelf ook al spelend en speurend de natuur verkennen. Ga maar eens naar een van de speelbossen in het Haagse Bos , naar het Monkeybos in Meijendel bij Dunea of doe mee met een van de speciale kinderactiviteiten!

Wil jij een keer mee met de boswachter? Hieronder een aantal leuke tips:

Op tuinsafari met de boswachter bij Omniversum
Op 21 februari, 24 maart en 14 april kunnen kinderen van 6 - 12 jaar na het zien van de prachtige IMAX-fim Backyard Wilderness in Omniversum mee met de boswachters op tuinsafari!Op pad met de boswachter
Tijdens een stevige wandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer leer je de natuur van bijvoorbeeld het Haagse bos, Bieslandse Bos, de Balij of Bentwoud ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje!Kinderfeestje: word hulpboswachter!
Vier een kinderfeestje in het bos en word boswachter! Een stoer buiten feestje van Staatsbosbeheer.

Veel boswachtersplezier!