TOP 5 Sinterklaasboeken

12 november 2020
Een boek in je schoen of uitpakken tijdens pakjesavond... helemaal leuk als dat een Sinterklaasboek is natuurlijk! Kinderboekhandel Alice in Wonderland tipt ons hele leuke kinderboeken en spelletjes waarmee je helemaal in de stemming komt. Veel plezier!
Onderstaande cadeautjes en nog veel meer haal je bij Alice in Wonderland!

1 - Sinterklaasliedjes – Mark Jansen

Wat is nou leuker om in de stemming te komen – het liefst al maanden van tevoren – dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes. In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien:-).2 - Het geheime boek van Sinterklaas – Floortje Zwigtman
Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?
3 - Boer Boris, het paard van Sinterklaas – Ted van Lieshout en Philip Hopman
Succes verzekert met weer een boek van Boer Boris! Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…4 - Story Cubes
9 dobbelstenen met symbolen en afbeeldingen. Rol de stenen en vertel spontaan je eigen verhaal. De volgorde bepaal je zelf. Een geweldig spel, vol fantasie om in je eentje, met 2 of meerdere te spelen. Voor jong en oud!
Het grote dilemma op dinsdag spel
Een stroomschok krijgen als je hardop lacht óf je mond spoelen met zeep als je vloekt? Altijd bij een vreemde op schoot zitten in het openbaar vervoer óf één dag per week uit de vuilnisbak van de buren eten? In dit spel is er maar één echte regel: je MOET kiezen! De absurde dilemma's van Dilemma op Dinsdag zijn in een sociaal en grappig kaartspel gegoten, dat je niet alleen laat lachen, maar ook zorgt voor vurige discussies en duels!
Klik door via de roze button naar de website van Kinderboekhandel Alice in Wonderland! Naar de website