Help, de school staakt 30/31 januari! Wat doe jij op stakingsdag?

19 januari 2020
Let op: lerarenstaking op 30 en 31 januari! Wat ga jij doen met de kinderen tijdens de stakingsdagen? Bekijk onze tips voor activiteiten in en om Den Haag als de scholen staken, er zijn ook gratis uitjes en opvang voor als er gewoon gewerkt moet worden!
Wat doen als de school staakt. Den Haag.
Of de leraren nu wel of niet gaan staken, geen paniek als de kids een dagje thuis zijn vandaag! En de kinderen vinden het vast niet erg... We gaan er twee leuke dagen van maken, en gelukkig: er is zóveel te doen! Hieronder vind je een aantal tips in de regio. Ook voor ouders die gewoon moeten werken tips: er is genoeg opvang voor de kids. Veel plezier!

1 - Dolle pret bij Sea Life, met aanbieding!
Kom vandaag supervoordelig naar Sea Life. Je betaalt deze dagen slechts €10,- voor een kaartje en als je met je KDV komt, is het slechts €3,- (minimaal 10 kaartjes)! En het is er zooooo leuk!



2 - Schaatsen, in de sneeuw en activiteiten bij De Uithof
Bij De Uithof is ook een geweldig programma op deze
Vrij van School-dag. Een volledig verzorgd, actief programma in de sneeuw en op het ijs met in de middag verrassingsactiviteiten!



3 - Met de Willemsvaart naar Madurodam
Den Haag vanaf het water: ga met De Willemsvaart op 30 & 31 januari van het Centraal Station naar Madurodam! De boot vertrekt ieder uur bij het Centraal Station (eerste boot 11.00 uur, laatste boot 17.00 uur). Van 11.30 tot 17.30 vaart er om de 60 minuten een boot van aanlegplaats Madurdam naar het Centraal Station. Leuk! TIP: Madurodam is deze 2 dagen GRATIS voor kinderen!



4 - Jump, jump, jump!
Altijd leuk om lekker te jumpen bij
Jumpsquare Rijswijk! Ze zijn op donderdag 30 januari open van 9 tot 21 uur. Van 9 – 11 uur zijn de Mini- Jump uren. Op vrijdag 31 januari zijn ze open van 9 tot 22 uur. Van 9 – 11 uur zijn de Mini-Jump uren en van 19 – 22 uur is er Club-Jumping.



5 - Met je apen naar Monkey Town Rijswijk!
Altijd een succes: de binnenspeeltuin! En bij Monkey Town Rijswijk is het zeker dolle pret. Op donderdag zijn ze open van 9 - 18 uur en op vrijdag van 9 - 19 uur. En deze vrijdag is er ook een leuke disco avond van 17 - 19 uur met DJ Blijwin! De kinderen kunnen zich uitleven in de speelstructuren of dansen op de beats van DJ Blijwin. De keuken is de hele avond geopend, dus je kan ook gezellig blijven eten. Je betaalt de reguliere entree, dus niets extra’s voor de disco.



6 - Waterwezens bij Meermanno

Kom je ook een vreemd waterwezen kleuren of zelf verzinnen? Je kunt hem in de grote zee op de muur van het museum plakken of gewoon mee naar huis nemen. Op 30 en 31 januari hebben kinderen gratis entree in Huis van het Boek/Museum Meermanno! Neem je ouders mee en bekijk de tentoonstelling ‘De atlas van Blaeu: een wereldboek’ en maak daarna een zee van monsters!



7 - Op Avontuur!
Bij Avonturia kun je altijd terecht voor de Avontuurlijkste activiteiten. Speciaal voor deze stakingsdagen zijn er drie leuke aanbiedingen met een toffe speurtocht, een bezoekje aan Mappa Mundia of een creatieve workshop! Bij elke aanbieding krijg je in elk geval lekkere limonade.



8 - Waves never strike!
Doe mee aan het toffe dagprogramma van Hart Beach Surfschool in Scheveningen! Van 9.00 tot 17.00 uur zijn er te gekke activiteiten op het strand en kun je zelfs leren surfen! Papa en mama kunnen gewoon naar hun werk en jij hebt een actieve en leerzame dag vol fun. Na afloop kun je samen met het hele gezin smullen bij het Hart Beach Restaurant met 20% korting!



9 - Toffe technische workshops
Bij Science Centre leer je nog eens wat! Breng een bezoekje aan het Science Centre Delft en maak een tof LED-figuur. Leer meer over hoe een lampje werkt en ga naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje of geef deze cadeau aan je juf of meester!



10 - logeren bij de boer!
En wat dacht je van een speciaal Basisonderwijs-Stakings-Arrangement met twee overnachtingen bij Hotel Boerderij Akkerlust? Je slaapt in een van de luxe hotelkamers of familiekamer en overdag is er ontzettend veel tofs te doen en te beleven op en rond de boerderij!



11. Pop up kamp Staken=Skaten
Bij skatepark Sweatshop kun je twee hele dagen skaten en meedoen aan de tofste activiteiten! Van 8.30 tot 18.00 uur kun je skatend en spelend uit je dak bij het indoor skatepark in Den Haag, inclusief ontbijt, lunch en onbeperkt water en limonade. Geef je snel op!



12. Workshop bij het Mauritshuis
Kom naar de Open Kunstwerkplaats in het Mauritshuis, daar kun je doorlopend van 13.00 - 17.00 uur schilderen. Ook kun je samen het museum ontdekken met het Familie-Doe-Pakket (vanaf 4 jaar). En, kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang.



13. Meesterstunt bij Omniversum
Maak gebruik van de Meesterstunt van Omniversum! Bekijk voor vijf euro al een film op het megagrote koepelscherm, of twee films, of drie... Tijd zat met twee dagen vrij! Je kunt kiezen uit spectaculaire grootbeeldfilms Australia, Oceans, Pandas, Superpower Dogs en Wild Canada.



14. Spelen bij Avontura
Beide dagen zijn Avontura Delft en Avontura Zoetermeer gewoon op de normale openingstijden open, van 09:00 tot 18:00 uur. Een dag volop speelplezier in deze toffe indoor speelparadijzen. Misschien komt Okke ook nog wel langs om jullie te begroeten!



15. Workshop Algoplay
Stap in de wereld van wetenschap en techniek met de workshops van Young Engineers en ontdek de vele mogelijkheden van Technisch Lego®. Tijdens deze workshops ga je gemotoriseerde modellen bouwen met LEGO® technic én programmeren met het Algoplay® programma.



16 - naar Kooman's Poppentheater!
Normaal zijn er voorstellingen op woensdag en zaterdag, en extra in vakanties, maar deze week ook op donderdag 30 & vrijdag 31 januari! Kom je ook genieten van 'Het Bakbeest'? Leuk voor alle kids vanaf 5 jaar.




TIP: Ook in en om Leiden zijn er volop leuke activiteiten tijdens de stakingsdagen!

Kortom: genoeg te doen tijdens deze leraren-stakingsdagen op 30 en 31 januari 2020!
Heb je meer leuke tips voor stakingsdag in en om Den Haag? Mail ze naar denhaag@kidsproof.nl.

Veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag