StoepplantjesonderzoekTerug naar het overzicht

Leuk om te doen: Help onderzoekers van de Leidse Hortus door een stukje stoep te onderzoeken!
Ook op de stoep voor jouw huis groeien stoepplantjes...Je hebt zo'n tien minuten nodig om een stukje stoep uit te kiezen, en nog eens tien minuten om te onderzoeken wat voor plantjes er staan. Leuk! Lees op de site van de Hortus Botanicus wat je nodig hebt om de plantjes te onderzoeken.

Voor uitgebreide handleidingen en filmpjes ga je naar de stoepplantjespagina op hortusleiden.nl via de roze websitebutton. Je vindt daar ook allerlei leuke andere proefjes, kleurplaten en een speurtocht!

Nog meer leuke opdrachten met stoepplantjes:

Do it yourself: stoepplantjesfossielen

Maak een afdruk van stoepplantjes in klei. Ga in je tuin of in de buurt op zoek naar stoepplantjes en ga een middagje aan de knutsel. En wat was ook alweer het nut van die stoepplantjes?

Do it yourself: brandnetelthee maken
Leer hoe je gemakkelijk zelf brandnetelthee kan maken en hoe je de bladeren kan drogen zodat je een voorraadje aan kan leggen. Let je erop dat je de planten wel eerst goed wast?

Do it yourself: stoepplantjesherbarium
Welke stoepplantjes groeien bij jou in de tuin of voor de deur? Ga op onderzoek uit, pluk wat blaadjes en bloemetjes en maak je eigen stoepplantjesherbarium. Een herbarium is een soort boek waarin je alle plantjes bewaart. Bij elk plantje schrijf je waar en wanneer je het gevonden hebt.

Klik door via de roze websitebutton->

Hortus Botanicus Leiden

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het leukste feestje

Het leukste feestje

Een jarige gehad of een bijna-jarige? Wij hebben de leukste kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet. Stoere-, meiden-, sportieve-, creatieve-, actieve- en nog veel meer feestjes!

Leuke kinderfeestjes