Kanonnen in Madurodam!Terug naar het overzicht

Stap aan boord en beleef Nieuw Amsterdam! Een gave belevenis over de Nederlandse roots van New York!
Een top-attractie in Madurodam: Nieuw Amsterdam! Een supergave, interactieve familie-attractie die het verhaal over de Nederlandse roots van New York vertelt. In de meeslepende attractie ga je terug in de tijd en beleef je héél even de spanning van de 17e eeuw.

Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. De dag begint zonnig maar al snel dreigt er gevaar. Loopt dit goed af?

Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je samen met vrienden en familie de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York. Waar denk jij dat de dollar, cookies en het wereldberoemde Brooklyn naar zijn vernoemd?

Wij waren bij de opening en vonden het maar wat spannend, aan boord van het schip! Door het verhaal over de tocht naar Nieuw Amsterdam (New York), word je extra benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen ... En als je dan naar de volgende ruimte gaat, en je dus aangekomen bent in Nieuw Amsterdam, staat daar Peter Stuijvesant klaar om je het verdere verhaal te vertellen. Ook zijn er allemaal kanonnen, klaar om afgevuurd te worden! Het leek net alsof we er even écht bij waren, cool toch?

Dit verwacht je niet zo snel in Madurodam. Supergaaf, zo'n extra nieuwe attractie!

Krijg je ook zin om te gaan? Leuk! Klik door via de roze button voor alle informatie en het bestellen van je kaartjes.

Tip: klik door voor meer informatie over Madurodam.

Tip: wist je dat er hele leuke speeltuinen zijn in Madurodam?

Madurodam

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
Openingstijden Zie website actuele openingstijden Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is zoveel te doen in Madurodam

Er is zoveel te doen in Madurodam

Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. In Madurodam kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ben jij klaar voor een dag vol doen, zien, spelen en leren voor jong én oud?

Moet je meemaken. Kom langs!