Museum Bredius families 6+Terug naar het overzicht

KijkWijzer voor families met kinderen vanaf 6 jaar en speurtocht in prachtig museum aan de Hofvijver.
Toen Abraham Bredius ruim negentig jaar oud in 1946 overleed, liet hij de gemeente Den Haag zijn hele collectie van meer dan 200 schilderijen na. Kom ze deze herfst of herfstvakantie bekijken aan de Hofvijver.

In Museum Bredius kun je zijn collectie bewonderen, zoals schilderijen van Rembrandt, Jan Steen, van Neer, ‘d Hoendecoeter en Hobbema. Ook kun je verschillende zilverwerken, tekeningen, porselein en meubelen bekijken.

Leuk voor families met kinderen vanaf 6 jaar
Voor kinderen heeft het museum een KijkWijzer voor families met kinderen vanaf 6 jaar. Deze KijkWijzer brengt kinderen op speelse wijze in contact met alle mooie meesterwerken die te bewonderen zijn. Zo bevat het een puzzel, speurtocht en verkleedopdracht. 

Doe bijvoorbeeld de schoenen-speurtocht en zie hoe een schoen iets toont van de drager, ontdek dat ze 350 jaar geleden al 3-d schilderijen maakten in de enige echte kijkkast in Nederland of maak een selfie met een mooie kanten kraag zodat je eruitziet als een echte jonkheer of dame uit de Gouden Eeuw. Het museum is niet alleen leuk voor kinderen maar ook nog eens gratis t/m 18 jaar.

Museum Bredius is gelegen aan de Haagse Hofvijver in het centrum van Den Haag, een bijzondere locatie dus! 

Klik voor meer informatie op de roze button.
Tip: Deze herfstvakantie een hele lekkere (schilder)workshop in museum Bredius over het allerlekkerste eten..mmmm, op 17 en 20 oktober 2020

Museum Bredius

Lange Vijverberg 14
2513AC Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
In de herfstvakantie ook op maandag geopend.
IVM de coronamaatregelen werkt het museum met timeslots van één uur.
Prijs Kinderen t/m 18 jaar: gratis | Volwassenen: € 7,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie: wat kan wel?

Herfstvakantie: wat kan wel?

De herfstvakantie ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren... Restaurants gesloten, Festival de Betovering afgelast... het is niet anders! Toch is er nog een heleboel wat op dit moment wél kan. Klik door voor coronaproof tips voor uit en thuis!

Herfstvakantietips